Hafik Durulmuş Köyü

Hafik Durulmuş Köyü

Durulmuş Köyü haberleri, Hafik Durulmuş köyü güncel son dakika gelişmeleri, Durulmuş köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Durulmuş köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Hafik Durulmuş köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Durulmuş köyü son dakika gelişmeleri, Durulmuş köyüne özgü yemekler, Hafik Durulmuş köyünün tarihi, Durulmuş köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Durulmuş köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Durulmuş , Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Durulmuş Köyü Resimleri ve durulmuş köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Hafik Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Hafik Sivas Arası Kaç Km? Hafik Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Hafik Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Hafik Durulmuş Köyünde doğan biri var mı? Gürün Doğumlu Ünlüler Kimler?

DURULMUŞ KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Durulmuş, Sivas ilinin Hafik ilçesine bağlı bir köydür. Durulmuş, Sivas ilinin doğusunda ve Hafik ilçesinin batısında Kızılırmak havzasında, Sivas-Erzincan E E88 karayolu üzerinde kurulmuş bir köydür. Köyün tarihi İlk Tunç Çağı ve Neolitik dönemlere kadar uzanmakla birlikte eski bir Ermeni yerleşimi olduğu bilinmektedir.

Sivas Hafik Durulmuş köyü değişik illerden ve köylerden gelen insanlarla oluşan toplama bir köydür. Bu köy 1900'lü yıllara kadar Ermeni köyü konumunda olup daha sonra Türklerin gelmesi ile bir Türk köyü haline gelmiştir. Köyün eski ismi Gavra (Gevre)'dir. Köyün merkezi ve kırsalında harabe şeklinde Ermeni yerleşim kalıntıları bulunmakla birlikte, bazı evlerin ve bahçelerin duvarları hala orijinal Ermeni kalıntıları üzerinde yükselmektedir. Köyün güneyindeki Deliktepe ve Kalemköy bölgelerinde mağaralar, tüneller, kilise kalıntıları ve eski yerleşim noktaları bulunmaktadır. Doğusunda ve batısında yer alan iki gölün doğal etkenler ve yanlış sulama kanalı projeleriyle kurutulmasının ardından, köydeki doğal yaşam alanı bir hayli daralmış, bu göllerdeki canlı miktarı önemli ölçüde yok olmuştur.Köy arazisinin genel ortalama bölümü düz bir yapıya sahip olup, Kızılırmak tarafından bölünmektedir.

Bu Köye ilk göç edenler Kıpçak Türkleri ailesinden olup 17. yüzyılda Anadolu'ya göç ederek 19. yüzyılın başlarında Doğanşar ve çevresine, buradan da Hafik Durulmuş köyüne gelmişlerdir.Doğanşar, Kamış, Kaytarmış, Müseyle, Şahin ve Besinli bu köye göç eden sülalelerin geldikleri köyler ve yerleşimlerdir. Bu köye yerleşen ilk aileler Kafkasya ve Türkmen kökenli ailelerdir. Bunun dışında 1877 yılında patlak veren Rus Harbi (93 Harbi) sırasında Erzurum, Kars,Gümüşhane,Kafkasya ve çevre illerden göç eden ailelerin hala köy nüfusunun önemli bir bölümünü oluşturduğu bilinmektedir.  Sivas iline 32 km, Hafik ilçesine 6 km uzaklıktadır.

 Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Hayvan destekli tarım uzun yıllar önce tamamen sona ermiş, modern tarım aletleriyle tarım yapılmaktadır. Yörenin genelinde olduğu gibi sadece mevsimlik ekimler yapılmakta ve bu ekimlerin %95'ini buğday oluşturmaktadır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.