Hayrabolu Büyükkarakarlı Köyü

Hayrabolu Büyükkarakarlı Köyü

Büyükkarakarlı Köyü haberleri, Hayrabolu Büyükkarakarlı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Büyükkarakarlı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Tekirdağ Köyleri Arasında yer alan Büyükkarakarlı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde

Hayrabolu Büyükkarakarlı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Büyükkarakarlı köyü son dakika gelişmeleri, Büyükkarakarlı köyüne özgü yemekler, Hayrabolu Büyükkarakarlı köyünün tarihi, Büyükkarakarlı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Büyükkarakarlı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Büyükkarakarlı , Tekirdağ ilinin Hayrabolu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Büyükkarakarlı köyü resimleri ve Büyükkarakarlı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Hayrabolu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. marmara bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Hayrabolu Tekirdağ Arası Kaç Km? Hayrabolu Hava Durumu? Hayrabolu Köyleri ve Tekirdağ Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tekirdağlı iseniz Tekirdağ Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Tekirdağlı Ünlüler arasında Hayrabolu Büyükkarakarlı Köyünde doğan biri var mı? Hayrabolu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Büyükkarakarlı, Tekirdağ ilinin Hayrabolu ilçesine bağlı bir mahalledir.

Büyükkarakarlı mahallesi Hayrabolu ilçesinin en büyük köylerinden biridir. Bir rivayete göre köye iki kardeş gelir ve araların da çıkan anlaşmazlıktan dolayı büyük kardeş Büyükkarakarlı mahallesine diğeri ise küçükkarakarlı mahallesine yerleşir. Tabi bu bir rivayet ise de halk böyle kabullenmiştir aslında gerçek çok farklıdır sözlü tarihten edinilen bilgiye göre köy eski rum ermeni mahallesidir ilk olarak rum ve daha sonra ermeni olarak devam etmiş yerli nüfus ilk olarak osmanlı Hayrabolu fethiyle gerçekleşmiştir. Mahallede Davut baba adında bir dervişinde kayıtlarda türbesi olduğu bilinir ama mahallede bunun yeri bile yoktur bilinmemektedir. Asıl olarak köy yeri ovalar mevkinde ilk olarak kurulmuştur bizans döneminden de önce trak dönemine kadar uzandığı bulunan tarihi paralardan bilinir. Mahallede hanlar hamamlar olduğu bilinir bölgesi de şu an tarlalık olan çaşiver çarşısıdır eski Edirne Tekirdağ karayolu tarihi çağlarda bu mahallenin hemen kuzeyinden neredeyse içinden geçmiştir yolun kalıp kare taşları halen mevcuttur. Mahallede şu an var olmayan bir değirmen mevcuttur, trakyanın en büyük çiftliklerinden birisi de bu mahallede olmuştur fakat sahibi ermeni olduğu için kaçıp gitmiş ve çiftlik ortadan kalkmıştır. Kısaca mahallenin asıl tarihçesi için birçok kaynak var fakat resmi olarak araştırılmamıştır fakat köy tarihe ışık tutacak kadar eskidir trakyanın ilk buharla çalışan şarap fabrikalarından biri burada kurulmuştur...

tüccarlar mahallesi olarak da anılır/ Mahallenin 1530/1642 Tarihlerinde Mahallenin Nüfusu Avaraz defterinde 70 Hane

Tekirdağ il merkezine 53 km, Hayrabolu ilçesine 20 km ve Lüleburgaz ilçesine 20 km uzaklıktadır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTTşubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfaltolup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır ve mahallede 2 tane cami bulunmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.