Hayrabolu Fahrioğlu Köyü

Hayrabolu Fahrioğlu Köyü

Fahrioğlu Köyü haberleri, Hayrabolu Fahrioğlu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Fahrioğlu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Tekirdağ Köyleri Arasında yer alan Fahrioğlu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Hayrabolu Fahrioğlu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Fahrioğlu köyü son dakika gelişmeleri, Fahrioğlu köyüne özgü yemekler, Hayrabolu Fahrioğlu köyünün tarihi, Fahrioğlu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Fahrioğlu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Fahrioğlu , Tekirdağ ilinin Hayrabolu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Fahrioğlu köyü resimleri ve Fahrioğlu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Hayrabolu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. marmara bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Hayrabolu Tekirdağ Arası Kaç Km? Hayrabolu Hava Durumu? Hayrabolu Köyleri ve Tekirdağ Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tekirdağlı iseniz Tekirdağ Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Tekirdağlı Ünlüler arasında Hayrabolu Fahrioğlu Köyünde doğan biri var mı? Hayrabolu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Fahrioğlu, Tekirdağ ilinin Hayrabolu ilçesine bağlı bir mahalledir.Eski bir köy olduğu bilinmektedir. Halep Türkmenlerinin Avşar topluluklarından biri Bahrioğludur. Bahrinin söyleniş yakınlığı, benzerliği ve kolaylığı dolayısıyla halk arasında Fahrioğluna dönmesi muhtemeldir. Tekirdağ ilinde Avşarlardan başka topluluk bulunması ayrıca yakınlarında Halep Dulkadir yürüklerinden Candır, Bozacı, Çene köylerinin yer alması bu olasılığı güçlendirir. 1890 yılında kaç hane ve nüfus olduğu hakkında bir bilgi yoktur. Sadece bir çeşmesi, üzüm bağları biraz da ağaçlığı olan bir İslam mahallesidir.En çok ilgilenilen spor futboldur. Mahallenin belirli harman yerlerinde gençler futbolla ilgilenir. Hatta bir zamanlar köy takımı amatör futbol şampiyonalarına bile katılmıştır. Mahallede okuma yazma oranı yüzde yüzdür. Yeni yetişen nesil genellikle üniversite mezunudur.Tekirdağ il merkezine 40 km, Hayrabolu ilçesine 20 km uzaklıktadır. Tekirdağ Hayrabolu yolu üzerindeki Yörükler mahallesinden 2 km içeride yer alır. Yörükler, Kandamış, Kemaller, Karahalil,Karabezirgan köylerine ve Karacakılavuz beldesine hududu vardır.Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır.Mevcut öğrenciler Banarlı kasabası ilköğretim okulunda eğitimlerine devam ediyor. Mahallenin içme suyu projesi başlatıldı. Meşhur çene suyu diye bilin su şebeke yenilemesi yapılarak 15 Temmuz 2008'den itibaren pompalanmaya başlandı PTTşubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfaltolup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. İnternet mevcuttur.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.