Hınıs Avcılar Köyü

Hınıs Avcılar Köyü

Avcılar Köyü haberleri, Hınıs Avcılar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Avcılar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Avcılar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Hınıs Avcılar Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Avcılar Köyü son dakika gelişmeleri, Avcılar Köyü ne özgü yemekler, Hınıs Avcılar Köyü nün tarihi, Avcılar Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Avcılar Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Avcılar Köyü , Erzurum ilinin Hınıs ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Avcılar Köyü Resimleri ve Avcılar Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Hınıs Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Hınıs Erzurum Arası Kaç Km? Hınıs Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Hınıs Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Hınıs Avcılar Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Hınıs Doğumlu Ünlüler Kimler?

Avcılar, Erzurum ilinin Hınıs ilçesine bağlı bir mahalledir.Tam olarak ne zaman kurulduğu bilinmemekle birlikte son oturan sakinlerin bu köye 1800'lü yıllardan önce geldikleri kabul edilmektedir.Mahallede yaşayanlar şadi aşiretine mensupturlar.Bilindiği gibi şadi aşireti selahaddin-i Eyyubi'nin aşiretidir.Büyük bir aşiret olduğundan dolayı zamanla dağılarak birliktelikleri kaybolmuştur.(Eski gındor mahallesi; Müslüman ve Ermeni mahalleleri olmak üzere iki büyük mahalleden oluşmaktaymış. Yine anlatılanlara göre bilinmeyen bir sebepten çıkan kan davasının neticesinde köy dağılmış olup kimse ikame etmemiştir. Halen kalıntıları ve mezarlıkları mevcut olup buraya "Eski Gındor" denilmektedir.)
Eski Gındorluların buğdayları bir türlü öğütme ve terbiye işinde[1] kullandıkları taşlara Kındor dedikleri ve ismin buradan geldiğine inanılmaktadır.Hınıs ilçesine 11 km uzakta olup Bingöl dağlarının eteklerinde yer alır.
Erzurum il merkezine 162, Hınıs ilçesine 11 km uzaklıktadır. Köy yolunun üzerinde Alagöz mahallesi bulunmaktadır.Çevresinde Mezra.Alagöz,Mutluca(xırbe)ve Qürdi vardır.
Mahallenin iklimi, Rakımı 2000 lere yakın olduğundan, tipik karasal iklim en sert şekilde görülür.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Mahallede, ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol topraktır. Mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Mahalleye 1966 depremi konutları yapılmıştır, ayrıca yer yer üç katlı evler ve villalar bulunmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.