Horasan Kemerli Köyü

Horasan Kemerli Köyü

Kemerli Köyü haberleri, Horasan Kemerli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kemerli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Kemerli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Horasan Kemerli Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kemerli Köyü son dakika gelişmeleri, Kemerli Köyü ne özgü yemekler, Horasan Kemerli Köyü nün tarihi, Kemerli Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kemerli Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kemerli Köyü , Erzurum ilinin Horasan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kemerli Köyü Resimleri ve Kemerli Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Horasan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Horasan Erzurum Arası Kaç Km? Horasan Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Horasan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Horasan Kemerli Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Horasan Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kemerli, Erzurum ilinin Horasan ilçesine bağlı bir mahalledir.1071 Malazgirt Savaşıyla birlikte Selçukluların Bizans, Gürcü ve Ermeni krallıklarına karşı kesin üstünlükleri ve Doğu Anadolu'nun hakimiyeti başlamış oldu. Bu süreçte İran Horasan'ından gelen Türk topluluklar, o zamana kadar ismi ÜSKÜHAT olan yere Horasan ismini vererek yerleştiler. Horasan'ın Ermeni zulmünden kurtuluşu ise 16 Mart 1918'dir. Horasan İlçesi, Cumhuriyet devrinde Pasinler İlçesine bağlı Zanzak (Akçataş) nahiyesinin bir köyü iken 1940 yılında nahiye merkezi şimdiki Horasan'a nakledilmiş ve 30 köy bağlanmıştır. 4 Aralık 1953'te 6191 sayılı kanunla ilçe olmuştur.
Erzurum iline 105 km, Horasan ilçesine 22 km uzaklıktadır. Belli başlı akarsuları Aras Nehri, Zars Çayı ve Serküllü Çayıdır.
Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Hayvancılıkta, sığır, koyun, keçi ve besi hayvanı önemli yer tutar. Kümes hayvancılığı ve arıcılıkta köyde yapılmaktadır. Köydeki en önemli tarım ürünleri buğday ve arpadan oluşmaktadır. Bunların yanında Çavdar, patates, yonca, ve bostan sebzesi de köyde yetiştirilir.
Mahallede ilköğretim okulu ve jandarma komando özel harekat birliklerine bağlı bir karakol bulunmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
1
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.