Horasan Kırkgözeler Köyü

Horasan Kırkgözeler Köyü

Kırkgözeler Köyü haberleri, Horasan Kırkgözeler köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kırkgözeler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Kırkgözeler köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Horasan Kırkgözeler Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kırkgözeler Köyü son dakika gelişmeleri, Kırkgözeler Köyü ne özgü yemekler, Horasan Kırkgözeler Köyü nün tarihi, Kırkgözeler Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kırkgözeler Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kırkgözeler Köyü , Erzurum ilinin Horasan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kırkgözeler Köyü Resimleri ve Kırkgözeler Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Horasan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Horasan Erzurum Arası Kaç Km? Horasan Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Horasan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Horasan Kırkgözeler Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Horasan Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kırkgözeler, Erzurum ilinin Horasan ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin bilinen eski adı Komasordur. Erzurum iline 71 km, Horasan ilçesine 16 km uzaklıktadır. Köy Horasan ilçesinin Erzurum yönündeki son mahallesidür. Köy genellikle düz araziden oluşmaktadır. Mahallenin kuzey kısmı Aras nehri ile sınırlandırılmıştır. Aras neyri mahallesimüzün yaklaşık 4 km uzaklığında geçmektedir. Aras neyrinin karşı kıyısında mahallenin kuzey batısına Karaçuha mahallesi ve kuzey ve kuzey batısında Harran mahallesi bulunmaktadır. Doğusunda Çamurlu mahallesi, güneydoğusunda Yüzören mahallesi, güneyinde Kükürtlü mahallesi ve batısında ise Bugdaylı köyleri bulunmaktadır.
Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte mahallenin tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Kırkgözeler mahallesinde kanalizasyon alt yapısı mevcut değildir. Mahallenin 2000 yılından bu yana içme suyu şebekesi bulunmaktadır. Mahallede Ptt şubesi bulunmamaktadır. İki odalı sağlık evi mevcuttur. Köy E25 devlet karayoluna 4 km uzaklıktadır. Aras nehri üzerinde kurulan bir köprüden geçtikten sonra köy yoluna girilmektedir. Köy yolu asfalttır. Elektrik 1983 yılında köye getirilmiştir. Mahallede ilköğretim okulu ve okula ait lojmanlar bulunmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.