Horasan Muratbağı Köyü

Horasan Muratbağı Köyü

Muratbağı Köyü haberleri, Horasan Muratbağı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Muratbağı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Muratbağı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Horasan Muratbağı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Muratbağı Köyü son dakika gelişmeleri, Muratbağı Köyü ne özgü yemekler, Horasan Muratbağı Köyü nün tarihi, Muratbağı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Muratbağı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Muratbağı Köyü , Erzurum ilinin Horasan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Muratbağı Köyü Resimleri ve Muratbağı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Horasan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Horasan Erzurum Arası Kaç Km? Horasan Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Horasan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Horasan Muratbağı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Horasan Doğumlu Ünlüler Kimler?

Muratbağı, Erzurum ilinin Horasan ilçesine bağlı bir mahalledir.Osmanlı zamanında (İstanbul Kağıthane) padişah tarafından gönderilen saray pehlivanlarından biri tarafından ailesiyle hem top yolu dediğimiz yolların güvenliği hem de saraya da yaşanan sıkıntıları gidermek için,ilk köy şu an peteklik denilen yere ailesiyle yerleşen mustafa çulhacıoğlu tarafından kurulmuştur.Mahalleye daha sonra (tarihi net olmamakla birlikte)Rize Çamlıhemşin Ortamahalleden bazı aileler göç ederek Karadeniz Türkleri yerleşmiş olup, mahallenin gelenek, şive ve müzik gibi özellikleri kısmen Ortamahalledekine benzer.Bu göç hareketi ile ilgili tarihi bilgiler aydınlanmayı beklemektedir. 1983 yılnda deprem nedeniyle köy şu anki yerine taşınmıştır. 60.lı yıllarda köy gelişmeye başlamıştır.köy 6 defa yer yeğişikliğine uğramıştır,mahallede alt yapı sorunu daha yeni çözülmesine rağmen yollar hala toprak yol olmakta.mahallenin orman mahallesi olmasına rağmen ormanından yararlanmamaktadır.geliri tamamen hayvancılığa bağlı olan mahallede kışları gençler,büyük şehirlere giderek ailelerine katkıda bulunmak için çeşitli işlerde çalışırlar,mahallede okur yazarlık düzeyi ilkolul seviyesinde kalmakta,son 10 yılda nüfusuna göre fazla göç vermektedir.
TÜRK kültür gelenek ve görenkleri yaşanır. Geleneklerine sahiptirler.Köy okulunda internet bağlı bilgisayarlar mevcuttur. Köy, çevre köylere göre merkezi bir durumdadır. Erzurum kültürünün çoğu özelliklerini burada görmek mümkündür.
Erzurum iline 116 km, Horasan ilçesine 19 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. kışları soğuk, yazları serin.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ancak gelir getiren sadece hayvancılıktır. Köy oldukca geniş dağlık araziye, küçük bir ormana sahiptir. Ayrıca mahalledeki celepcilik bazı köylülere gelir sağlamaktadır. Köy arıcılık için müsait olmasına rağmen köy dışından birkaç kişiden başka kimse arıcılık yapmamaktadır. Köy sürekli dışarı göç vermektedir. Göçlerin en önemli sebeplerinden biri geçim kaynaklarının sınır olmasıdır. Ayrıca ve önemli seviyede eğitim için mahalleden ayrılanlar tekrar köye geri dönmemektedirler.
Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.