Horasan Yazılıtaş Köyü

Horasan Yazılıtaş Köyü

Yazılıtaş Köyü haberleri, Horasan Yazılıtaş köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yazılıtaş köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Yazılıtaş köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Horasan Yazılıtaş Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yazılıtaş Köyü son dakika gelişmeleri, Yazılıtaş Köyü ne özgü yemekler, Horasan Yazılıtaş Köyü nün tarihi, Yazılıtaş Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yazılıtaş Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yazılıtaş Köyü , Erzurum ilinin Horasan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yazılıtaş Köyü Resimleri ve Yazılıtaş Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Horasan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Horasan Erzurum Arası Kaç Km? Horasan Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Horasan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Horasan Yazılıtaş Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Horasan Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yazılıtaş, Erzurum ilinin Horasan ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin adı Urartular dönemindeki yapılan kitabeden alınmıştır ve yazılıtaş ismini orda almıştır yazılıtaş mahallesi aslında eski bir antik şehirdi. Kalıntılarından öyle anlaşılmaktadır aslında bir rivayete göre de ismi aydın şehri olarak geçmekteddir tarihi geçmişi zengin bir köydür. kızlar dağın eteginde sırtını korordu dağın eteklerinde dayanmaktadır üç mezrası vardır yıldızlı ve en büyğk mezrası çığırkom Çığrkom mezrası köyun doğüsündadır erzurum ilinsnır köylerindedir çığırkom mezrasında mağaralar ve şifalı sular vardır.
Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri hengel, tırit, cılbır, patile, bışi, qı lor,haside,zıvırcık,bastık,çortan,kut,
Erzurum iline 117 km, Horasan ilçesine 34 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.