İspir Bahçeli Köyü

İspir Bahçeli Köyü

Bahçeli Köyü haberleri, İspir Bahçeli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Bahçeli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Bahçeli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

İspir Bahçeli Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bahçeli Köyü son dakika gelişmeleri, Bahçeli Köyü ne özgü yemekler, İspir Bahçeli Köyü nün tarihi, Bahçeli Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bahçeli Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bahçeli Köyü , Erzurum ilinin İspir ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bahçeli Köyü Resimleri ve Bahçeli Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İspir Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? İspir Erzurum Arası Kaç Km? İspir Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve İspir Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında İspir Bahçeli Köyü  Köyünde doğan biri var mı? İspir Doğumlu Ünlüler Kimler?

Bahçeli, Erzurum ilinin İspir ilçesine bağlı bir mahalledir.Köyde yerleşimin tarihi eski dönemlere kadar uzanmaktadır. Köyün 1,5 km güneybatısındaki tepelik alanda 9. ya da 10. yüzyılda inşa edildiği düşünülen kilisenin kalıntıları günümüze ulaşabilmiştir. Yerleşimden 1642 tarihli avarız defterinde "Çirkini" adıyla İspir kazasına bağlı, bağlık ve bahçeliklerce zengin, 11 Müslüman hanenin bulunduğu bir köy olarak kaydedilmiştir. 1835 yılı nüfus sayımında sadece Müslümanlar'ın yaşadığı köyde 122 erkek nüfus bulunurken, 1896 sayımında 184 Müslüman erkek bulunmaktaydı.
Mahallenin şeker fasulyesi, dut pekmezi, dut pestili ve cevizi meşhurdur. Köy, aynı zamanda Çoruh Nehri'nin kıyısında yer aldığı için burada rafting sporu da yapılabilmektedir.
Erzurum iline 161 km, İspir ilçesine 15 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Karadeniz ikliminin yumuşak etkileri ile kara ikliminin sert özellikleri etkisindedir. Yazları yarı kurak, kışları ise kar yağışlı ve soğuk geçer.Mahallenin ekonomisi tarıma, bağcılığa, arıcılığa ve hayvancılığa dayalıdır.
Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak faal değildir. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.