İspir Başpınar Köyü

İspir Başpınar Köyü

Başpınar Köyü haberleri, İspir Başpınar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Başpınar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Başpınar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

İspir Başpınar Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Başpınar Köyü son dakika gelişmeleri, Başpınar Köyü ne özgü yemekler, İspir Başpınar Köyü nün tarihi, Başpınar Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Başpınar Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Başpınar Köyü , Erzurum ilinin İspir ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Başpınar Köyü Resimleri ve Başpınar Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İspir Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? İspir Erzurum Arası Kaç Km? İspir Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve İspir Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında İspir Başpınar Köyü  Köyünde doğan biri var mı? İspir Doğumlu Ünlüler Kimler?

Başpınar, Erzurum ilinin İspir ilçesine bağlı bir mahalledir.smanlı dönemindeki kayıtlarda yerleşimden "Sithank" adıyla, İspir kazasına bağlı bir köy olarak bahsedilmektedir. 19. yüzyıl kayıtlarında Hristiyan nüfusun bulunmadığı sadece Müslüman nüfusun yaşadığı yerleşimde, 1835 yılında erkek nüfusun belirlenmesi için yapılan nüfus sayımında 33[1], 1896 yılında Ahmed Şakir Paşa' nın gerçekleştirdiği ıslahat çalışmaları çerçevesinde yaptırılan nüfus sayımında ise köyde 71 Müslüman erkek nüfus bulunmaktaydı[2].
Cumhuriyet kurulduktan sonra "Başpınar" adı verilmiştir. Başpınar adı mahallenin coğrafi yapısı ile tam uyuşmaktadır.
Erzurum iline 158 km, İspir ilçesine yol mesafesi olarak 12 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık evi vardır fakat sağlık çalışanı bulunmamaktadır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.