İspir Çayırözü Köyü

İspir Çayırözü Köyü

Çayırözü Köyü haberleri, İspir Çayırözü köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çayırözü köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Çayırözü köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

İspir Çayırözü Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çayırözü Köyü son dakika gelişmeleri, Çayırözü Köyü ne özgü yemekler, İspir Çayırözü Köyü nün tarihi, Çayırözü Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çayırözü Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çayırözü Köyü , Erzurum ilinin İspir ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çayırözü Köyü Resimleri ve Çayırözü Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İspir Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? İspir Erzurum Arası Kaç Km? İspir Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve İspir Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında İspir Çayırözü Köyü  Köyünde doğan biri var mı? İspir Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çayırözü, Erzurum ilinin İspir ilçesine bağlı bir mahalledir.Yerleşimin kuruluş tarihi kesin olarak bilinmemektedir. Osmanlı kaynaklarında günümüz yerleşiminden "Çapans" adlarıyla İspir sancağına bağlı bir köy olarak bahsedilmiştir. 1642 tarihli avarız defterinde 1 Müslüman, 5 Hristiyan olmak üzere 6 hane bulunmaktaydı[1]. 19. yüzyıl sonlarına doğru sadece Müslüman nüfusun yaşadığı belirtilen ve İspir'in nahiyesi olarak görülen yerleşimde, 1835 yılı nüfus sayımına göre 88 erkek nüfus[2] bulunurken, 1896 sayımında 175 erkek nüfus[3] bulunmaktaydı.
Erzurum iline 158 km, İspir ilçesine 18 km uzaklıktadır. Erzurum - Rize İl sınırında Ovit dağı eteklerinde yer almaktadır. Köyün güneyinden Rize-İspir karayolu geçmektedir. Bu yolun kenarından da Çapan deresi akmaktadır.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık evi var ancak faal değildir. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.