İspir Duruköy Köyü

İspir Duruköy Köyü

Duruköy Köyü haberleri, İspir Duruköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Duruköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Duruköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

İspir Duruköy Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Duruköy Köyü son dakika gelişmeleri, Duruköy Köyü ne özgü yemekler, İspir Duruköy Köyü nün tarihi, Duruköy Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Duruköy Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Duruköy Köyü , Erzurum ilinin İspir ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Duruköy Köyü Resimleri ve Duruköy Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İspir Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? İspir Erzurum Arası Kaç Km? İspir Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve İspir Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında İspir Duruköy Köyü  Köyünde doğan biri var mı? İspir Doğumlu Ünlüler Kimler?

Duruköy, Erzurum ilinin İspir ilçesine bağlı bir mahalledir.

Yerleşimin kuruluş tarihi kesin olarak bilinmemektedir. Osmanlı kaynaklarında günümüz yerleşiminden "Kompur/Konpur" adlarıyla İspir sancağına bağlı bir köy olarak bahsedilmiştir. 1642 tarihli avarız defterinde 6 Müslüman, 8 Hristiyan olmak üzere 12 hane bulunmaktaydı[1]. 19. yüzyıl başlarından itibaren sadece Müslüman nüfusun yaşadığı belirtilen yerleşimde, 1835 yılı nüfus sayımına göre 94 erkek nüfus[2] bulunurken, 1896 sayımında 170 erkek nüfus[3] bulunmaktaydı.
Erzurum iline 171 km, İspir ilçesine 17 km uzaklıktadır.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardir. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.