İspir Karaseydi Köyü

İspir Karaseydi Köyü

Karaseydi Köyü haberleri, İspir Karaseydi köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karaseydi köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Karaseydi köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

İspir Karaseydi Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karaseydi Köyü son dakika gelişmeleri, Karaseydi Köyü ne özgü yemekler, İspir Karaseydi Köyü nün tarihi, Karaseydi Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karaseydi Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karaseydi Köyü , Erzurum ilinin İspir ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karaseydi Köyü Resimleri ve Karaseydi Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İspir Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? İspir Erzurum Arası Kaç Km? İspir Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve İspir Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında İspir Karaseydi Köyü  Köyünde doğan biri var mı? İspir Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karaseydi, Erzurum ilinin İspir ilçesine bağlı bir mahalledir.Osmanlı kaynaklarında da "Karaseydi" adıyla bahsedilen yerleşim, 1642 tarihli avarız defterinde İspir kazasına bir köy olarak belirtilirken, yaşayan halk hakkında bilgi verilmezken sadece 1 askerin bulunduğu bilgisi verilmiştir[1]. 1835 yılında erkek nüfusun belirlenmesi için yapılan nüfus sayımında köyde 25 Müslüman erkek nüfus bulunurken[2], 1896 yılında Ahmed Şakir Paşa' nın gerçekleştirdiği ıslahat çalışmaları çerçevesinde yaptırılan nüfus sayımında ise Kırık nahiyesine bağlı köyde 49 erkek nüfusu tespit edilmiştir[3].
Erzurum iline 122, İspir ilçesine 53 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.