İspir Kırık Köyü

İspir Kırık Köyü

Kırık Köyü haberleri, İspir Kırık köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kırık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Kırık köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

İspir Kırık Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kırık Köyü son dakika gelişmeleri, Kırık Köyü ne özgü yemekler, İspir Kırık Köyü nün tarihi, Kırık Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kırık Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kırık Köyü , Erzurum ilinin İspir ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kırık Köyü Resimleri ve Kırık Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İspir Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? İspir Erzurum Arası Kaç Km? İspir Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve İspir Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında İspir Kırık Köyü  Köyünde doğan biri var mı? İspir Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kırık, Erzurum ilinin İspir ilçesine bağlı bir mahalledir.Osmanlı kaynaklarında yerleşimden İspir kazasının bir nahiyesi olarak bahsedilmektedir. 1642 tarihli avarız defterinde yerleşim Çermeli/Çörmeli nahiyesi olarak da adlandırılmıştır[1]. Bu ad bir köy olmayıp, bölgedeki büyük bir arazi ve otlak yerinden gelmekteydi. Kırık nahiye merkezi kaynaklarda Müslüman yerleşimi olarak görülmektedir. 1835 yılında erkek nüfusun belirlenmesi için yapılan nüfus sayımında nahiye merkezinde 65 Müslüman erkek nüfus bulunmaktaydı[2]. 1896 yılında Ahmed Şakir Paşa' nın gerçekleştirdiği ıslahat çalışmaları esnasında 21 köylü Kırık nahiye olarak görülürken, nahiye merkezinde 164 erkek nüfusu tespit edilmiştir[3]. Cumhuriyet döneminde de yerleşim uzun süre nahiye merkezi olmuştur.
Erzurum iline 90 km, İspir ilçesine 46 km uzaklıktadır. Köyün doğu-güney yönünden Çermeli çayı akmaktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Kırık ve civarı Doğu Anadolu'nun en soğuk bölümü üzerinde bulunduğu için kış mevsimi, yılın yarısından daha uzun bir süreyi içine almaktadır.
Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Köyde jandarma karakolu bulunmaktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.