İspir Köprüköy Köyü

İspir Köprüköy Köyü

Köprüköy Köyü haberleri, İspir Köprüköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Köprüköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Köprüköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

İspir Köprüköy Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Köprüköy Köyü son dakika gelişmeleri, Köprüköy Köyü ne özgü yemekler, İspir Köprüköy Köyü nün tarihi, Köprüköy Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Köprüköy Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Köprüköy Köyü , Erzurum ilinin İspir ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Köprüköy Köyü Resimleri ve Köprüköy Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İspir Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? İspir Erzurum Arası Kaç Km? İspir Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve İspir Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında İspir Köprüköy Köyü  Köyünde doğan biri var mı? İspir Doğumlu Ünlüler Kimler?

Köprüköy, Erzurum ilinin İspir ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin bulunduğu bölgede yerleşim eski dönemlere kadar uzanmaktadır. Osmanlı kaynaklarında günümüze göre daha yukarılarda bulunan yerleşimden "Hortik" ya da "Hortih" adlarıyla bahsedilmiştir. 1642 tarihli avarız defterinde İspir kazasının merkez nahiyesine bağlı bir köy olarak belirtilen yerleşimde, 1 Müslüman ve 2 Hristiyan hane ile 2 kale koruyucusunun bulunduğu belirtilmiştir[1]. 19. yüzyıl kayıtlarında sadece Müslüman halkın yaşadığı görülmektedir. 1896 yılında Ahmed Şakir Paşa' nın gerçekleştirdiği ıslahat çalışmaları çerçevesinde yaptırılan nüfus sayımında köyde 128 erkek nüfusu tespit edilmiştir[2].
Yerleşim ile Cankurtaran mahallesi arasında günümüze temelleri ulaşabilen kilise kalıntısı bulunmaktadır. Mahallenin adı İspir-Erzurum eski yaya yolunun geçit noktasında olduğundan "Köprüköy" adını almıştır.
Erzurum iline 142 km, İspir ilçesine 8 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Fasulye yetiştiriciliği başlıca gelir kaynaklarındandır. Son yıllar da arıcılık ve organik bal üretiminin yanı sıra, orman fidesi yetiştiriciliği de halkın başlıca gelir kaynaklarını oluşturmaktadır.
Mahallenin ilköğretim okulu vardır ve faal durumda olup eğitim öğretime devam edilmektedir. Sağlık evi ve personeli vardır. Sağlık ocağı yoktur. PTT şubesi yoktur fakat PTT acentesı vardır. İçme suyu şebekesi ve kanalizasyonu vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.