İspir Madenköprübaşı Köyü

İspir Madenköprübaşı Köyü

Madenköprübaşı Köyü haberleri, İspir Madenköprübaşı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Madenköprübaşı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Madenköprübaşı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

İspir Madenköprübaşı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Madenköprübaşı Köyü son dakika gelişmeleri, Madenköprübaşı Köyü ne özgü yemekler, İspir Madenköprübaşı Köyü nün tarihi, Madenköprübaşı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Madenköprübaşı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Madenköprübaşı Köyü , Erzurum ilinin İspir ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Madenköprübaşı Köyü Resimleri ve Madenköprübaşı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İspir Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? İspir Erzurum Arası Kaç Km? İspir Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve İspir Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında İspir Madenköprübaşı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? İspir Doğumlu Ünlüler Kimler?

Madenköprübaşı, Erzurum ilinin İspir ilçesine bağlı bir mahalledir.19. yüzyıl kaynaklarında yerleşimden "Semehrek" adıyla bahsedilmiştir. Yerleşimin 2 km doğusunda, karayolunun kuzeyindeki kayalık yamaçta Ortaçağ'da inşa edildiği düşünülen bir kale [1] kalıntısı bulunmaktadır. 1980'lerin ortasında kurulan belde teşkilatı, 6360 Sayılı Kanun uyarınca 2014 yılında kapanmıştır.
Erzurum iline 129 km, İspir ilçesine 20 km uzaklıktadır. Yerleşim merkezi Çoruh Nehri kıyısında, Bayburt-İspir ve Erzurum-Pazaryolu yolu birleşiminde yer almaktadır. Günümüz mahallesi oldukça dağınık bir alana sahiptir. Yerleşime bağlı Elmalı (Kilens) mahallesine 800 m uzaklıkta, Elmalı dağında sarkıt ve dikit oluşumlarının görülebildiği Elmalı Çamlı mağarası bulunmaktadır. Elmalı mahallesindeki heyelan tehdidi nedeniyle merkezin kuzeybatısında yapılan afet konutları ile Yeniköy mahallesi oluşmuştur.
Doğu Anadolu’nun sert karasal iklim koşullarıyla Doğu Karadeniz Bölgesi’nin nemli ılıman koşulları arasında geçiş özelliği göstermektedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.