İspir Petekli Köyü

İspir Petekli Köyü

Petekli Köyü haberleri, İspir Petekli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Petekli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Petekli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

İspir Petekli Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Petekli Köyü son dakika gelişmeleri, Petekli Köyü ne özgü yemekler, İspir Petekli Köyü nün tarihi, Petekli Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Petekli Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Petekli Köyü , Erzurum ilinin İspir ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Petekli Köyü Resimleri ve Petekli Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İspir Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? İspir Erzurum Arası Kaç Km? İspir Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve İspir Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında İspir Petekli Köyü  Köyünde doğan biri var mı? İspir Doğumlu Ünlüler Kimler?

Petekli, Erzurum ilinin İspir ilçesine bağlı bir mahalledir.Osmanlı kaynaklarında günümüz yerleşiminden "Karsor" adıyla İspir sancağına bağlı bir köy olarak bahsedilmiştir. Bu ad "taşdere" anlamına gelen Ermenice "k'artsor" kelimesinden türemiştir. 1642 tarihli avarız defterinde 1 Müslüman, 13 Hristiyan olmak üzere 14 hane bulunmaktaydı[1]. 19. yüzyıl başlarından itibaren sadece Müslüman nüfusun yaşadığı belirtilen yerleşimde, 1835 yılı nüfus sayımına göre 79 erkek nüfus[2] bulunurken, 1896 sayımında 171 erkek nüfus bulunmaktaydı[3]. Cumhuriyet döneminde aldığı Fındıklı adını, eteklerinde olduğu Fındık Dağı'ndan almıştır.
Günümüz köyü daha aşağılarda yeniden kurulmuş olup, Ermeniler'in yaşadığı köy ve manastıra ait kalıntılar "Yukarıköy" denilen alanda bulunmaktadır[4].
Erzurum iline 141 km, İspir ilçesine 13 km uzaklıktadır. Rize'ye olan uzaklığı ise 120 km dir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. İspir fasulyesi yetiştiriciliği öne çıkmaktadır. Karakovan bal yetiştiriciliği de oldukça yaygındır. Meyve ve sebze yetiştiriciliği de önemli gelir kaynaklarındandır.
Mahallede ilköğretim okulu bulunmakla birlikte faal değildir. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol karayolu olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.