İspir Sandıklı Köyü

İspir Sandıklı Köyü

Sandıklı Köyü haberleri, İspir Sandıklı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Sandıklı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Sandıklı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

İspir Sandıklı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sandıklı Köyü son dakika gelişmeleri, Sandıklı Köyü ne özgü yemekler, İspir Sandıklı Köyü nün tarihi, Sandıklı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sandıklı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sandıklı Köyü , Erzurum ilinin İspir ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sandıklı Köyü Resimleri ve Sandıklı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İspir Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? İspir Erzurum Arası Kaç Km? İspir Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve İspir Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında İspir Sandıklı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? İspir Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sandıklı, Erzurum ilinin İspir ilçesine bağlı bir mahalledir.Yerleşimle ilgili ilk yazılı bilgiler Osmanlı dönemi kaynaklarında yer almaktadır. Bu kaynaklarda yerleşim "Dab" ya da "Tab" adlarıyla görülmektedir. 1642 tarihli avarız defterinde İspir kazasının Kabahor nahiyesine bağlı bir köy olarak belirtilen yerleşimde, 5 Müslüman, 2 Hristiyan hane ile 1 kale koruyucusunun bulunduğu belirtilmiştir[1]. 19. yüzyıl kayıtlarında yerleşimden sadece Müslüman halkın yaşadığı bir köy olarak bahsedilmektedir. 1835 yılında erkek nüfusun belirlenmesi için yapılan nüfus sayımında köyde 22 Müslüman erkek nüfus bulunurken[2], 1896 yılında Ahmed Şakir Paşa' nın gerçekleştirdiği ıslahat çalışmaları çerçevesinde yaptırılan nüfus sayımında ise Kırık nahiyesine bağlı köyde 35 erkek nüfusu tespit edilmiştir[3].
Erzurum iline 160 km, İspir ilçesine 14 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Mahallede ilköğretim okulu yoktur. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.