İspir Yedigöze Köyü

İspir Yedigöze Köyü

Yedigöze Köyü haberleri, İspir Yedigöze köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yedigöze köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Yedigöze köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

İspir Yedigöze Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yedigöze Köyü son dakika gelişmeleri, Yedigöze Köyü ne özgü yemekler, İspir Yedigöze Köyü nün tarihi, Yedigöze Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yedigöze Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yedigöze Köyü , Erzurum ilinin İspir ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yedigöze Köyü Resimleri ve Yedigöze Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İspir Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? İspir Erzurum Arası Kaç Km? İspir Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve İspir Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında İspir Yedigöze Köyü  Köyünde doğan biri var mı? İspir Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yedigöze, Erzurum ilinin İspir ilçesine bağlı bir mahalledir.

Yerleşimin tarihi kesin olarak bilinmemektedir. Yerleşimde 10. yüzyılda yapıldığı düşünülen şapele ait kalıntılar bulunmaktadır[1]. Osmanlı kaynaklarında yerleşimden "Kerab/Kirab" adıyla bir köy olarak bahsedilmiştir. 1835 yılında erkek nüfusun belirlenmesi için yapılan nüfus sayımında nahiye merkezinde 87 Müslüman erkek nüfus bulunmaktaydı[2]. 1896 yılında Ahmed Şakir Paşa' nın gerçekleştirdiği ıslahat çalışmaları esnasında yapılan sayımda 169 erkek nüfusu tespit edilmiştir[3]. Osmanlı dönemi yazar ve devlet adamlarından Ziya Paşa'nın babası Yedigöze köyündendir.
Cumhuriyet döneminde Yedigöze ismini almıştır. Mahallenin isminin Yedigöze olma sebebi ise mahallenin sınırları içerisinde yedi tane su kaynağının bir arada sıralı bir şekilde çıkmasıdır. Su kaynağına köy ve ilçe şivesinde göze denilmektedir.
Erzurum iline 156 km, İspir ilçesine 10 km uzaklıktadır. Yamaçta kurulu köyün güneyinden Çoruh Nehri akmaktadır.
Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi var ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.