İvrindi Kocaeli Köyü

İvrindi Kocaeli Köyü

Kocaeli Köyü haberleri, İvrindi Kocaeli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kocaeli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Kocaeli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

İvrindi Kocaeli Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kocaeli Köyü son dakika gelişmeleri, Kocaeli Köyü ne özgü yemekler, İvrindi Kocaeli Köyü nün tarihi, Kocaeli Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kocaeli Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kocaeli Köyü, Balıkesir ilinin İvrindi ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kocaeli Köyü Resimleri ve Kocaeli Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İvrindi Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? İvrindi Balıkesir Arası Kaç Km? İvrindi Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve İvrindi Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında İvrindi Kocaeli Köyü  Köyünde doğan biri var mı? İvrindi Doğumlu Ünlüler Kimler?

İvrindi içesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adının nereden geldiği ve tarihi gelişiminin nasıl olduğu konusunda kesin olmamakla birlikte çeşitli rivayetler vardır. Bunlardan en yaygın olanı; Mahallenin Orhan Gazi zamanında, Koca Ali İsminde bir sipahi tarafından tımar olarak kurulduğu yolundadır. Bu özelliği nedeniyle köy, yüzyıllar boyu Osmanlı devleti'ne asker ve vergi vermiştir. Mahallenin ilk kurulduğu yerin şimdiki yerinden 2-2,5 km. güneyde Balıkesir Edremit karayoluna yakın bir yer olduğu söylenmektedir. Yine rivayetlere göre köy, savaşlar ve işgaller nedeniyle iki defa yer değiştirerek daha kuzeydeki şimdiki yerine taşınmıştır. Hatta günümüzde "köy yeri" diye adlandırılan ve mahallenin 1 km. kadar güneyinde bulunan kalıntıların önceki yerleşim yerlerinden biri olduğu rivayet edilmektedir. Koca Ali'nin kurduğu köy civarın en büyük yerleşim yeri olmuş ve bölgede en çok asker çıkarmasıyla ünlü olmuştur. Yakınlardaki Akbaş mahallesinin de Koca Ali'nin (kır saçlı) kahyasına ait olduğu ve bugünkü köy arazisinin Koca Ali tarafından bağışlandığı söylenmektedir.
Balıkesir il merkezine 44 km, İvrindi ilçesine 6 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Mahallede Eğitim -Öğretim 1944'te geçici binada başlamış olup,1946 yılında yeni okul yapılmış, bu okulun 1953 yılında olan depremde yıkılması sebebiyle yerine yapılan okul 1956 da Eğitim -Öğretime açılmış,bu bina ihtiyaca cevap vermediğinden 1987 de yanına 2 derslikli bir okul daha yapılmış halen bu iki binada 5(beş)sınıflı ilköğretim okulu olarak Eğitim -Öğretim verilmektedir.Okulun ismi ŞEHİT BİNBAŞI NECDET GÜMÜŞ olarak değiştirilmiştir.
Mahallenin [içme suyu şebekesi]mevcut olup,ilk defa 1966 yılında Balya ilçesi hudutları içinde köye 7 km uzaklıktaki Habibler mahallesinden gelen su bu ihtiyaca cevap vermeyince Mahallenin doğusundaki ÇINAR PINARI ve güneybatısınsaki ören çeşmesi motopompla atılmış yine de ihtiyaca cevap vermediğinden 2006 da arteziyen açılarak depoya atılmasına rağmen daha hala mahallede su sıkıntısı çekildiği için Habiblerden gelen su boruları yenilendi.
Mahallede[kanalizasyon] şebekesi vardır. Mahallede[Ptt] şubesi yoktur ancak 1976 yılında 10 abonelik bir ptt acentesi açılmış bu abone sayısı arttıkça santral şimdiki Muhtarlık binasının altına yerleştirilerek fiber kablo ile ilçeye bağlanmıştır.
Mahallede 1990 yılında yapılan sağlık evi vardır ve hala hizmet vermektedir. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol ilk defa 1990 yılında [asfalt] olup 16 yıl sonra 2006 da ikinci defa asfalt dökülmüştür.
Mahallede [elektrik] 1976 da gelmiş,Trafolar 2007 de yenilenerek hizmEte girmiştir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
1
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum