Karaçoban Duman Köyü

Karaçoban Duman Köyü

Duman Köyü haberleri, Karaçoban Duman köyü güncel son dakika gelişmeleri, Duman köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Duman köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karaçoban Duman Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Duman Köyü son dakika gelişmeleri, Duman Köyü ne özgü yemekler, Karaçoban Duman Köyü nün tarihi, Duman Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Duman Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Duman Köyü, Erzurum ilinin Karaçoban ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Duman Köyü Resimleri ve Duman Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Karaçoban Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Karaçoban Erzurum Arası Kaç Km? Karaçoban Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Karaçoban Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Karaçoban Duman Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Karaçoban Doğumlu Ünlüler Kimler?

Duman, Erzurum ilinin Karaçoban ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adının 1500'lü yıllarda Duman olduğu bilinmektedir. Duman mahallesi, merkezi köy konumundadır.Kürt Gelenek ve görenekleri yasamaktadir.
Erzurum iline 167 km, Karaçoban ilçesine 15 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Mahallede 700 büyükbaş, 300 küçükbaş hayvan mevcuttur. Yerli hayvanlara sahip olan Duman mahallesi, geçimini bunlarla sağlamaktadır. Ayrıca gençlerin çoğu da gurbette çalışmaktadır.
Duman mahallesi 155 haneden oluşmaktadır. Köy, alan ve nüfus bakımından büyük olmasına rağmen halen bir liseye sahip değildir.ÇOK GÜZEL Bİ KÖYDUR
Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.
2007 yılında faaliyete giren Karaçoban kaymakamlığı ve hayırsever köylüler tarafından köy konağı, imam evi, kuran kursu, cami, çeşmesi, tuvalet, cenaze yıkama yeri (9 adet köy içi menfez) yapılmıştır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.