Karaçoban Erenler Köyü

Karaçoban Erenler Köyü

Erenler Köyü haberleri, Karaçoban Erenler köyü güncel son dakika gelişmeleri, Erenler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Erenler köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karaçoban Erenler Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Erenler Köyü son dakika gelişmeleri, Erenler Köyü ne özgü yemekler, Karaçoban Erenler Köyü nün tarihi, Erenler Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Erenler Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Erenler Köyü, Erzurum ilinin Karaçoban ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Erenler Köyü Resimleri ve Erenler Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Karaçoban Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Karaçoban Erzurum Arası Kaç Km? Karaçoban Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Karaçoban Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Karaçoban Erenler Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Karaçoban Doğumlu Ünlüler Kimler?

Erenler, Erzurum ilinin Karaçoban ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin kuruluşu 1780 yıllarına dayanmaktadır. Daha öncesinde ise Çeçen mahallesi olarak bilinmektedir. Köy halkı etnik köken bakımından Kürttür. Köy, temel olarak 4 büyük aşiretten oluşmaktadır. Bunlar: Nakşibendi, Zırıki, Boti ve Xanoyi olarak bilinmektedir.
Doğu illerindeki örf ve adetlere mahallede de rastlanmaktadır. Mahallenin beş tane mezrası vardır. Bunların en büyüğü Akçalı (Bêska)Mezrası'dır. Mahallede yaklaşık yüz hane bulunur.
Erzurum il merkezine 200 km, Karaçoban ilçe merkezine 14 km uzaklıktadır. Bölgenin coğrafi yapısından dolayı etrafı yayalarla çevrilidir. Yörenin verimli topraklarında birçok bitki yetişir. Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köy Türkiye'nin en yüksek bölgelerinden birindedir. Kışlar aşırı derecede sert geçer.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Bunu dışında arıcılık da yapılmaktadır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır. 8 yıllık ilk öğretimlerini yeni yapılan binalarda almaktadır. Köylünün kendi imkanlarıyla yaptırdığı bir içme suyu şebekesi vardır. Lakin mezralara büyükşehir belediyesi tarafından içme suyu şebekesi yapılmıştırKöyü merkeze bağlayan 14 km'lik bağlantı yolu Eylül 2011'de asfalt olarak yapıldı. PTT şubesi yoktur. Sağlık ocağı olmasına karşın aktif olarak kullanılmamaktadır. elektrik ve telefon bağlantısı bulunmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum