Karaçoban Kuşluca Köyü

Karaçoban Kuşluca Köyü

Kuşluca Köyü haberleri, Karaçoban Kuşluca köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kuşluca köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Kuşluca köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karaçoban Kuşluca Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kuşluca Köyü son dakika gelişmeleri, Kuşluca Köyü ne özgü yemekler, Karaçoban Kuşluca Köyü nün tarihi, Kuşluca Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kuşluca Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kuşluca Köyü, Erzurum ilinin Karaçoban ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kuşluca Köyü Resimleri ve Kuşluca Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Karaçoban Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Karaçoban Erzurum Arası Kaç Km? Karaçoban Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Karaçoban Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Karaçoban Kuşluca Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Karaçoban Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kuşluca, Erzurum ilinin Karaçoban ilçesine bağlı bir mahalledir.Köy yerleşim yeri olarak Bizanslıların egemenliğinde kalması ayrıca yerleşim yeri olarak çok hakim ve yüksek bir yerde kurulması nedeniyle Karaçoban, Hınıs, Muş, Malazgirt ve hatta batnos ovasına hakimiyetiyle önem kazanmaktadır. Malazgirt meydan savaşı srasında bizans orduları Zernak kalesinden yönetilmiştir. Nedeni yüksek bir tepeye kurulmasıdır. Bizanslardan kalma Zernak Kalesi ve Kral kızının evi gibi tarihi eserler bulunmaktadır. Köy Halki Kürttür
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Mahallede patates, fasulye ve karalahana yetiştirilmektedir. küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığı da yapılmaktadır. Özelikle besicilik gelişmiştir.
Mahallede, ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. sağlık evi vardır fakat kullanılmamaktadır.. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.