Karasu Aziziye  Köyü

Karasu Aziziye Köyü

Aziziye Köyü haberleri, Karasu Aziziye köyü güncel son dakika gelişmeleri, Aziziye köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sakarya Köyleri Arasında yer alan Aziziye köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karasu Aziziye köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aziziye köyü son dakika gelişmeleri, Aziziye köyüne özgü yemekler, Karasu Aziziye köyünün tarihi, Aziziye köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Aziziye köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Aziziye, Sakarya ilinin Karasu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Aziziye köyü resimleri ve Aziziye köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Karasu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Karasu Sakarya Arası Kaç Km? Karasu Hava Durumu? Karasu Köyleri ve Sakarya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sakaryalı iseniz Sakarya Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sakaryalı Ünlüler arasında Karasu Aziziye Köyünde doğan biri var mı? Karasu Doğumlu Ünlüler Kimler?

AZİZİYE KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Aziziye, Sakarya ilinin Karasu ilçesine bağlı bir mahalledir.

Aziziye, Sakarya ilinin Karasu ilçesine bağlı bir mahalle'dir. Karasu şehir merkezinin doğusunda, Karadeniz kıyısında yer alır. Doğusunda Küçük Karasu, batısında Yalı ve İncilli mahalleleri, kuzeyinde Karadeniz bulunur. İl merkezine 56 km, ilçe merkezine 2 km mesafededir.Mahalleyi kuranlar 93 harbi sonrası bölgeye gelen Acaralı Gürcülerdir. II.Abdülhamit devrinde kurulan mahallenin ilk adı Gürcü Hamidiye iken, II.Abdulhamit'in halinden sonra ittihatcılar tarafından Aziziye'ye dönüştürülmüştürMahallede Gürcü ve Karadenizliler yaşamaktadır. Örf, adet ve gelenekler Karadeniz, çoğunlukla da Gürcü'lerin etkisi görülür.

Tiyatro sanatcısı ve reklam oyuncusu Yusuf DEMİRCİOĞLU ve arkadaşlarının çektiği, mahalle halkının göç hikâyesi Kaf Dağı'na Köprü belgeselinde işlenmiştir. Oyuncu Timur Acar Aziziye Mahallesindendir.

Mahalle halkı tarafından her yıl Mayıs ayında geleneksel hale gelen Tıntın Şenlikleri düzenlenmektedirMahalle Sakarya Deltası üzerine kuruludur. Kuzey toprakları kumlu, güneyde yamaçlara doğru kırmızı topraklar hakimdir. kumul alanlar fazla tarıma elverişli değildir. Gölcüklerin bulunduğu bu alanlarda eskiden mandacılık yapılırdı. Günümüzde bu alanlar doldurularak kentin genişleme alanı olarak kullanılmaktadır.

Mahallenin doğu sınırında bir kısmı mahalle içinde kalan Küçükboğaz Gölü yer alır.

Mahallenin içinden Karadeniz Sahil Yolu (D 010) geçer. Yolun kuzeyi yoğun yazlık konutlar ve sitelerle dolmuştur.

Aziziye Mahallesi, İncilli, Kabakoz, Kuzuluk, Yalı ve Yeni mahalle ile Karasu ilçe merkezini oluşturan altı mahalleden biridir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.