Karasu Hürriyet Köyü

Karasu Hürriyet Köyü

Hürriyet Köyü haberleri, Karasu Hürriyet köyü güncel son dakika gelişmeleri, Hürriyet köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sakarya Köyleri Arasında yer alan Hürriyet köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karasu Hürriyet köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hürriyet köyü son dakika gelişmeleri, Hürriyet köyüne özgü yemekler, Karasu Hürriyet köyünün tarihi, Hürriyet köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hürriyet köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hürriyet , Sakarya ilinin Karasu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hürriyet köyü resimleri ve Hürriyet köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Karasu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Karasu Sakarya Arası Kaç Km? Karasu Hava Durumu? Karasu Köyleri ve Sakarya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sakaryalı iseniz Sakarya Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sakaryalı Ünlüler arasında Karasu Hürriyet Köyünde doğan biri var mı? Karasu Doğumlu Ünlüler Kimler?

HÜRRİYET KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Hürriyet , Sakarya ilinin Karasu ilçesine bağlı bir mahalledir.

Cumhuriyetin ilk yillarinda tek muhtarlik olarak Gölköprü muhtarligi adi altinda Baltaköy'den yonetilir ve muhtar o koyden secilirdi. Daha sonraki yillarda Denizköy, Demetköy, Resuller, Kancalar ve Kelpaşa bagimsiz muhtarlik oldular. Manavlarin kurdugu bir köy olup 1980'li yılların muhtarı İsmail KÜTÜKÇÜ ve köyün ileri gelenleri tarafından köyümüzün adı HÜRRİYET KÖYÜ olarak değiştirilmiştir. Bilinen eski aileler: Özkan, Akdoğan, Likos, Manav, Kütükçü, Aslan, Kaymaz, Kotan.Köy halkının çoğunluğu Manavlardan oluşmaktadir. 1945-50'li yıllarda Karadenizden de göç almıştır. Bu ailelerin gelmesiyle köyümüz Karadeniz adetleri ve kültüründen de bir şeyler öğrenmiştir. Hürriyet Köyü çok köklü bir kültüre sahiptir. Köyümüzde akraba evliliği yapılmamaktadır. Kına geceleri ve düğünler kız-erkek karma olur. Köyümüzün örf ve adetlerini şöyle sıralayabiliriz.

Dini bayramlar ;Hürriyet köyü, Gölköprü ve Demetköy ile birlikte kutlanmaktadir. Bayramın kutlanacağı köyler kura ile belirlenir. Bu belirleme yapıldıktan sonra ev sahibi köye diğer iki köyden misafirliğe gidilir.Ev ev dolaşılır, yemekler ikram edilir, sohbetler yapılır. Köy kahvehanesindeki misafirler evlere götürülür, yemekler ikram edilir. Bayramlaşma üç gün dönüşümlü olarak devam eder. Bu gelenek halen bu köyler arasında devam etmektedir.
Yemek çeşitlerimiz :Köyümüzde Manav ve Karadeniz karışımı yemek kültürü vardır. Manavlar buğday ve sebze ağırlıklı yemek kültürüne sahiptir. Tavuklu Keşkek yemeği Manavlarin Bayram ve düğünlerinde özel yer tutmaktadir. Ayrıca köyümüzün çok eski çorbasi DIMBIL Manavların vazgeçilmezleri arasindadır. Yufka şeklindeki hamurdan yapılır. Ayrıca Karalahana çorbasi ve dolmasi, isirgan otu yemek çeşitleri Karadeniz kültüründen köyümüze girmiştir.
Asker uğurlama :Askere gidecek delikanlılara kına gecesi gibi eğlence düzenlenir.Askere gidecek gençler köy halkı tarafından dualarla uğurlanır.
Düğünler :Köyümüzde düğünler cuma akşamı başlar ve pazar günü gelin alımıyla sonuçlanır. Kına geceleri kız evinin önünde bay ve bayan karışık olarak eğlence şeklinde yapılmaktadır. Kına yakımı eğlence bittikten sonra evde yakılmaktadır. Ertesi gün kız evinden dualar eşliğinde gelin alınır, erkek evinde eğlenceye devam edilir. Misafirlere yemek ikram edilir. Keşkek köyümüz düğünlerinde kesinlikle vazgeçilmez ana ve özel bir yemektir.Sakarya il merkezine 50 km, Karasu ilçesine 14 km uzaklıktadır.Mahallede ilkokul bulunmaktadır ve okul 3. sınıfa kadar eğitim vermektedir. Diğer öğrenciler taşımalı sistemden faydalanmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.