Karasu Kancalar Köyü

Karasu Kancalar Köyü

Kancalar Köyü haberleri, Karasu Kancalar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kancalar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sakarya Köyleri Arasında yer alan Kancalar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karasu Kancalar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kancalar köyü son dakika gelişmeleri, Kancalar köyüne özgü yemekler, Karasu Kancalar köyünün tarihi, Kancalar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kancalar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kancalar , Sakarya ilinin Karasu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kancalar köyü resimleri ve Kancalar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Karasu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Karasu Sakarya Arası Kaç Km? Karasu Hava Durumu? Karasu Köyleri ve Sakarya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sakaryalı iseniz Sakarya Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sakaryalı Ünlüler arasında Karasu Kancalar Köyünde doğan biri var mı? Karasu Doğumlu Ünlüler Kimler?

KANCALAR KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Kancalar , Sakarya ilinin Karasu ilçesine bağlı bir mahalledir.

Kancalar; 1930'lu yılların sonlarında, Bulgaristan'ın Burgaz il merkezine bağlı olan Aydos ilçesinin Doğankaya Mahalleninden(1 aile Lopuşna Köyü,1 Hane Karaveliler Köyü,1 Hanede Dereköy,geriye kalan tüm aileler Doğankaya Mahallenindendir) Türkiye'ye göç eden muhacırlar tarafından kurulmuştur.

Köy halkı, ilk önce mahallenin çevresindeki yakın mevkilerde konaklamış, daha sonra bugünkü yerleşim yeri olan tepeye yerleşmişlerdir.

Kancalar adını 1930'larda ülke çapında büyük sıkıntılara neden olan sıtma hastalığını bulaştıran sivrisineklerden almıştır. Köy halkının sivrisinekler yüzünden verdiği kayıplar sebebiyle köye "Kan Çalar" adı verilmiştir. "Kan Çalar" zamanla değişime uğrayarak "Kancalar" olmuştur.

Kancalar önceleri Gölköprü mahallesi muhtarlığına bağlı bir mahalleyken 1951 yılında Bulgaristandan göç eden yeni muhacırların köye gelmesiyle nüfusu artarak köy olmuştur.Sakarya il merkezine 50 km, Karasu ilçesine 18 km uzaklıktadır.

Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.