Karasu Kuyumculu Köyü

Karasu Kuyumculu Köyü

Kuyumculu Köyü haberleri, Karasu Kuyumculu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kuyumculu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sakarya Köyleri Arasında yer alan Kuyumculu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karasu Kuyumculu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kuyumculu köyü son dakika gelişmeleri, Kuyumculu köyüne özgü yemekler, Karasu Kuyumculu köyünün tarihi, Kuyumculu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kuyumculu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kuyumculu , Sakarya ilinin Karasu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kuyumculu köyü resimleri ve Kuyumculu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Karasu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Karasu Sakarya Arası Kaç Km? Karasu Hava Durumu? Karasu Köyleri ve Sakarya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sakaryalı iseniz Sakarya Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sakaryalı Ünlüler arasında Karasu Kuyumculu Köyünde doğan biri var mı? Karasu Doğumlu Ünlüler Kimler?

KUYUMCULU KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Kuyumculu , Sakarya ilinin Karasu ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallesinin tarihi Orhangazi zamanına kadar dayanmaktadır. Orhangazinin uçbey komutanlarından Konuralp Bey tarafından bölge feth olunmuştur. Köy Orhan gazi tarafından kurulmuştur. İlk yerleşim yeri Çamköprüdür .Kanıtıda eski camii yeri olan vakıf malı olan arazidir. Bu arazide eskiden han ve cami varmış, bu yol eski Karadeniz ipek yoludur. İkinci yerleşim yeri deniz yolunun üstünde olan eski kuyu, şimdiki Aslanlı çeşmenin olduğu yerdir. Kanıtı yine arka tarafın da kalan vakıf malı arsadır, oda eski cami yeridir yine kanıtları eski Osmanlı mezarlıklarıdır mahallenin yerli halkı olan Manavlar o bölgede yaşayan Türk ve Müslümanlaşmış Rumlardan oluşur. Mahalleye 1800ün sonlarında genellikle Trabzon vilâyetinden göç oldu. Bu göçten sonra mahallenin nüfusu hızla çoğalmış ve yeni fıntık arazileri oluşturulmuştur. Böylece Kuyumculu sıradan bir köy iken %99 fındığa dayalı bir gelir kaynağı olan zenginleşmiş bir köy olmuştur.
Sakarya il merkezine 60 km, Karasu ilçesine 12 km uzaklıktadır.Mahalleye bağlı Salıkkaya mahallesindeki mağaradan fotoğraflar. Fotoğrafta görüldüğü gibi mağaranın içinde küçük bir akarsu akmaktadır.Mağaranın batı tarafından gelen akarsu ön giriş bölümüyle birleştikten sonra kuzey tarafa doğru kıvrılarak küçük bir girişten gözden kaybolmaktadır.

Mahallenin kuzeydoğusunda Anagöl adında kışın çevresi bataklık haline gelen, yazın suları bir miktar azalan bir göl yer alır.Gölün fazla suları bir kanal vasıtasıyla denize dökülmeden önce Maden Deresi ile birleşir.Kanal ve Maden deresinin birleşmiş olması tatlı su balıklarının iki tarafa geçişini sağlayarak balıkçılık açısından verimli hale getirir.Kuyumcullu Köyü gelişmişlik düzeyi bakımından örnek alınacak köylerimizdendir. Mahallede modern bir ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol duble asfalttır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum