Karasu Subatağı Köyü

Karasu Subatağı Köyü

Subatağı Köyü haberleri, Karasu Subatağı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Subatağı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sakarya Köyleri Arasında yer alan Subatağı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karasu Subatağı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Subatağıköyü son dakika gelişmeleri, Subatağı köyüne özgü yemekler, Karasu Subatağıköyünün tarihi, Subatağıköyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Subatağı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Subatağı, Sakarya ilinin Karasu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Subatağı köyü resimleri ve Subatağı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Karasu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Karasu Sakarya Arası Kaç Km? Karasu Hava Durumu? Karasu Köyleri ve Sakarya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sakaryalı iseniz Sakarya Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sakaryalı Ünlüler arasında Karasu SubatağıKöyünde doğan biri var mı? Karasu Doğumlu Ünlüler Kimler?

SUBATAĞI KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Subatağı, Sakarya ilinin Karasu ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köy içerisinde bulunan onlarca su kaynaklarının köy sınırları dışına çıkmadan tekrar toprağa batıp kaybolmasından dolayı bu ismi almıştır. Köy halkının %75'nin Selanik'ten mübâdil olup %25'nin ise yörük vatandaşıdır. Köy içerisinde bulunan şu anki köy konağının temeli Yunanlardan kalma kilise temelinin üzerine inşa edilmiştir. 1923te Atatürk ilk olarak şu an Limanderebelediyesinin olduğu yeri vermiş, fakat o zamanın yaşlıları ″Burada çok sinek var″ deyip yukarılara şimdiki yerine çıkmıştır. köy Rumlardan kalma olduğu için gün geçmesin ki kaçak define kazısı yapılıyor. Bu define aramaları halen devam ediyor. Her yıl Yunanistan'dan gezi için 2 otobüs Karasulu mahallemize ziyarete gelmektedir.

Sakarya il merkezine 30 km, Karasu ilçesine 25 km uzaklıktadır.

Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. nüfusu 2015 492

Mahallede, ilköğretim okulu 1.2 ve 3.sınıflara kadar eğitim vardır bundan sonraki sınıflar için taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi var olup kanalizasyon şebekesi de vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrikve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.