Karayazı Aydınsu Köyü

Karayazı Aydınsu Köyü

Aydınsu Köyü haberleri, Karayazı Aydınsu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Aydınsu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Aydınsu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karayazı Aydınsu Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aydınsu Köyü son dakika gelişmeleri, Aydınsu Köyü ne özgü yemekler, Karayazı Aydınsu Köyü nün tarihi, Aydınsu Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Aydınsu Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Aydınsu Köyü, Erzurum ilinin Karayazı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Aydınsu Köyü Resimleri ve Aydınsu Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Karayazı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Karayazı Erzurum Arası Kaç Km? Karayazı Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Karayazı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Karayazı Aydınsu Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Karayazı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Aydınsu, Erzurum ilinin Karayazı ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adı Farsça olup "tepe" anlamına gelmektedir (Kaprığ). Mahallenin Malazgirt ovasına yakın olmasından dolayı savaş sahnelerine şahit olmuştur.
Kaprığ kelimesinin Kürtçe'de karşılığı bulunmaktadır. Bu da şu anlama gelmektedir: "Kap", Kürtçede Gap olarak telaffuz edilmektedir. Bu da yeni doğmuş buzağıların boyunlarına takılan kalınca ip anlamına gelmektedir. "Rığ" ise hayvan özellikle büyükbaş hayvanların dışkısı anlamına gelmektedir.
Erzurum il merkezine 160, Karayazı ilçesine 40 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Küresel ısınmadan oldukça etkilendiğinden kuraklık artmıştır. 180 gün kış, 180 gün bahar ve yaz karışımı bir mevsim yaşanmaktadır. Yeraltı su miktarı her geçen yıla göre azalmaktadır. Bunu iklim değişikliğine bağlamak mümkündür.
Mahallenin gelenek ve görenekleri hakkında bilgi yoktur. köfte keşkek ayran çorbası meshurdur.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Mahallede, ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır. Ancak alt yapı sorunlarından dolayı bazı evlere su gidememektedir. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olmak üzere olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.


 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.