Karayazı Çavuşköy Köyü

Karayazı Çavuşköy Köyü

Çavuşköy Köyü haberleri, Karayazı Çavuşköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çavuşköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Çavuşköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karayazı Çavuşköy Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çavuşköy Köyü son dakika gelişmeleri, Çavuşköy Köyü ne özgü yemekler, Karayazı Çavuşköy Köyü nün tarihi, Çavuşköy Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çavuşköy Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çavuşköy Köyü, Erzurum ilinin Karayazı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çavuşköy Köyü Resimleri ve Çavuşköy Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Karayazı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Karayazı Erzurum Arası Kaç Km? Karayazı Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Karayazı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Karayazı Çavuşköy Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Karayazı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çavuşköy, Erzurum ilinin Karayazı ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adının Kürtçe bir tamlama olan Çawreş (Karagöz) olduğu bilinmektedir. Fakat Türkiye Cumhuriyet'inin köy isimlerini sonradan Türkçeleştirmesiyle mahallenin ismi Çavuşköy olarak değiştirilmiştir.
Erzurum il merkezine 139 km, Karayazı ilçesine 23 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.KIŞIN VE YAZIN KÖY HALKI DIŞARIYA ÇALIŞMAYA GİDERLER..
Mahallede, ilköğretim okulu vardır. Mahallenin , kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı binası olmasına rağmen personel olmadığı için şu an okul lojmanı olarak kulanılmaktadır ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.Mahallenin içme suyu şebekesi 2008 yılından beri vardır.Yol durumu ise 2009 yılından beri ilçe ile arası artık asfalttır.2009 yılı içinde ayrıca koydeki 8 yıllık ilköğretim okuluna ek bina ve lojman çalışması yapılmış şu anda her ikisi de faaliyettedir.2 mezradan taşıma ile öğrenci okula devam etmektedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.