Karayazı Karakaya Köyü

Karayazı Karakaya Köyü

Karakaya Köyü haberleri, Karayazı Karakaya köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karakaya köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Karakaya köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karayazı Karakaya Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karakaya Köyü son dakika gelişmeleri, Karakaya Köyü ne özgü yemekler, Karayazı Karakaya Köyü nün tarihi, Karakaya Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karakaya Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karakaya Köyü, Erzurum ilinin Karayazı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karakaya Köyü Resimleri ve Karakaya Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Karayazı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Karayazı Erzurum Arası Kaç Km? Karayazı Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Karayazı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Karayazı Karakaya Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Karayazı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karakaya, Erzurum ilinin Karayazı ilçesine bağlı bir mahalledir.

Adını, Mahallenin hemen yukarısında bulunan siyah renkli büyük kayalardan almıştır. 1. Dünya Savaşı sırasında Rus askeri, ardından Ermeni çeteleri tarafından işgal edilmiş olan Karakaya, son derece engebeli topraklara sahip. Mahallenin büyüklerinden İlçe genelinde saygı duyulan Hacı Seyyid Demir'in 1992 yılıda 80 yaşında vefat etmesiyle mahalleden dışarı göç dalgası hızlanmıştır.
Erzurum il merkezine 140 km, Karayazı ilçesine 24 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Mahallede, ilköğretim okulu vardır ve kullanılmaktadır. Okulda birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılmaktadır ve iki öğretmnelidir. Okula ait 2 tane lojman vardır ancak kiralık ev yoktur. Mahallenin içme suyu şebekesi vekanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yolun 20 km'si asfalt olup 4 km'si topraktır. Mahallede elektrikve sabit telefon vardır. Ayrıca Turkcell de çekmektedir.


 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.