Karayazı Selenli Köyü

Karayazı Selenli Köyü

Selenli Köyü haberleri, Karayazı Selenli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Selenli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Selenli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karayazı Selenli Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Selenli Köyü son dakika gelişmeleri, Selenli Köyü ne özgü yemekler, Karayazı Selenli Köyü nün tarihi, Selenli Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Selenli Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Selenli Köyü, Erzurum ilinin Karayazı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Selenli Köyü Resimleri ve Selenli Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Karayazı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Karayazı Erzurum Arası Kaç Km? Karayazı Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Karayazı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Karayazı Selenli Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Karayazı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Selenli, Erzurum ilinin Karayazı ilçesine bağlı bir mahalledir.

mahallenin eski ismi QANCİYA (ganciya) yasalar degişince QANCİYA SELENLİ olarak degiştirildi yani mahallenin eski ismi QANCİYA'dir şu an yakin köylerde bile sorsanız mahallenin yeni ismi olan SELENLİ pek bilinmez. Mahallenin tarihi Osmanlı Devleti'nin ilk dönemlerine kadar dayanmaktadır. Mahallenin ihtiyarlarında hala Osmanlı tapuları bulunduğu görülmüştür.
Gelenek ve göreneklerine bağlı bir mahalledir. Yabancı misafirlerine karşı çok misafirperver bir halka sahiptir. Keledoş adlı yemekleri en meşhur yemeklerindendir. Bu yemek tandırda et ile yapılan bir yemektir. Ayrıca mahallenin süt ve süt ürünleri meşhurdur. çiçel ( tel ) peyniri çok meşhurdur. Ayrıca Osmanlı tarihinin 1865 yılarında hayat sürmüş olan dönemin efsanevi Kürt dengbeji (destan anlatıcısı) Evdalê Zeynikê' nin mezarı SELENLİ mahallesindedir. Kendisi Sürmeli Mehmet Paşa'nın şair ve ozanlarındandır. Dadaloğlu ile aynı dönemlerde yaşamıştır. Evdalê Zeynikê hakkında Ahmet Aras araştırmalar yapmış ve bir kitap yayınlamıştır.
Erzurum il merkezine 168 km, Karayazı ilçesine 48 km uzaklıktadır. Yolları kışın kapanmamaktadır. Karayazı-Ağrı anayolundan 4 km içerdedir. Muş- Malazgirt sınırındadır. Ağrı- Tutak ilçesine 35 km uzaklıktadır.
Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Fakat Karayazı ilçesine göre daha ılımandır. Rakımı ilçeden daha düşüktür. Kışı ilçeye göre çok sert geçmemektedir.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. hayvancılıkta genelde büyükbaş hayvan olmakla birlikte mor koyun da yetiştirilmektedir.
Mahallede, ilköğretim okulu vardır kullanılmaktadır.2 adet lojmanı vardır. köy okulu 2009 yılında yenilenmiştir ve 2 derslikli yeni bir bina ve yeni lojman yapılmıştır. köy okulu 2 eski binada 2 yeni binada olmak üzere toplam 4 dersliklidir. Mahallede 2010 yılı itibarıyla 4 öğretmen görev yapmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır hem de 2 adet depodan oluşmaktadır.Su sıkıntısı yoktur. mahallenin kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup mahallede elektrik, internet ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum