Karayazı Yalındal Köyü

Karayazı Yalındal Köyü

Yalındal Köyü haberleri, Karayazı Yalındal köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yalındal köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Yalındal köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karayazı Yalındal Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yalındal Köyü son dakika gelişmeleri, Yalındal Köyü ne özgü yemekler, Karayazı Yalındal Köyü nün tarihi, Yalındal Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yalındal Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yalındal Köyü, Erzurum ilinin Karayazı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yalındal Köyü Resimleri ve Yalındal Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Karayazı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Karayazı Erzurum Arası Kaç Km? Karayazı Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Karayazı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Karayazı Yalındal Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Karayazı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yalındal, Erzurum ilinin Karayazı ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adının nereden geldiği ile ilgili çeşitli görüşler vardır.Bunlardan en bilineni köye ilk yerleşimlerin olduğu zaman,yerleşimin olacağı yerde tek dallı bir ağacın bulunmasıdır.Bundan kaynaklı olarak tek dal anlamına gelen Yalındal denmiştir.Eski veya Kürtçe ismi Alekor/Welekor'dur.Mahallede Buğdaycı,Toprak,Güneş,Çiçek ve Dilli aileleri ikamet etmektedir.Mahalleden kopan bir de Narlıdere Köyü bulunmakta.İki köy de aynı sülalelerden oluşmaktadır.
Erzurum il merkezine 146, Karayazı ilçesine 30 km uzaklıktadır.Mahallenin de eteklerine yerleşmiş olduğu Hasan Dağı bulunmaktadır.
Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığa,tarıma dayalıydı.Fakat son yıllardaki ekonomik durgunluk dolayısıyla küçükbaş hayvancılık son bulmuştur.
Mahallede, birleşmiş ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi bulunmaktadır.PTT ve PTT acentesi yok.Sağlık ocağı yok.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.