Karesi Çaypınar Köyü

Karesi Çaypınar Köyü

Çaypınar Köyü haberleri, Karesi Çaypınar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çaypınar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Çaypınar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karesi Çaypınar Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çaypınar Köyü son dakika gelişmeleri, Çaypınar Köyü ne özgü yemekler, Karesi Çaypınar Köyü nün tarihi, Çaypınar Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çaypınar Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çaypınar Köyü, Balıkesir ilinin Karesi ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çaypınar Köyü Resimleri ve Çaypınar Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Karesi Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Karesi Balıkesir Arası Kaç Km? Karesi Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Karesi Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Karesi Çaypınar Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Karesi Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karesi içesine bağlı bir mahalledir.

Merkeze uzaklığı 20 km dir.Mahallenin Balıkesir il merkezine uzaklığı 23 km'dir.Mahallenin iklimi, ege marmara geçiş iklimi hakimdir.
Mahallenin düğün ve eğlencelerinde Balıkesir yöresi geneline benzer uygulamalar vardır. Mahallenin düğünlerinde genellikle nohutlu tirit bulunmaktadır. Bazı düğünlerde konuklara tatlı olarak höşmerim sunulmaktadır. Ayrıca her yıl mahallede Hıdırellez hayırı yapılmaktadır.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Son yıllarda mahallenin yakınlarına kurulan Balıkesir Organize Hayvancılık Bölgesi ile birlikte iş imkânları artmış, köy halkı geçimini buradan sağlamaya başlamıştır.
Mahallede ilköğretim okulu vardır. Okulun adı "Çaypınar KÖyü İlköğretim Okulu"dur. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Mahallede iki tane Cami, bir tane internet kafe bulunmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.