Karesi Kamçılı Köyü

Karesi Kamçılı Köyü

Kamçılı Köyü haberleri, Karesi Kamçılı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kamçılı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Kamçılı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karesi Kamçılı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kamçılı Köyü son dakika gelişmeleri, Kamçılı Köyü ne özgü yemekler, Karesi Kamçılı Köyü nün tarihi, Kamçılı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kamçılı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kamçılı Köyü, Balıkesir ilinin Karesi ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kamçılı Köyü Resimleri ve Kamçılı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Karesi Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Karesi Balıkesir Arası Kaç Km? Karesi Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Karesi Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Karesi Kamçılı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Karesi Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karesi içesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin tarihi yaklaşık 1000 yıl öncesine Karesi Beyliği zamanına dayanmaktadır. Mahallenin üst mahallelerinde (HOROZ Tepe)Osmanlı zamanında Rumlar´ın oturduğu bilinmektedir. Daha sonra sebebi bilinmeyen bir olaydan dolayı Rumlar bu civarı terketmişlerdir. Mahallede 500'e yakın hane bulunmaktadır.
Mahallenin gelenek ve görenekleri hala eski dönemleri yansıtmakla beraber günümüz örf ve adetleri yerleşmiş durumdadır. Mahallede düğünlerde düğün çorbası adı ile lezzetli bir hamur çorbası yapılmaktadır. Geleneksel olarak 1300'lü yıllardan bu yana Mayıs'ın ilk haftasında Hıdırellez hayrı yapılmaktadır.
Marmara ikliminin etkisi altındadır. Yazları sıcak, kışları yağışlı geçmekle birlikte kararlı bir iklimi yoktur. İç kısımları yumuşak Akdeniz iklimi özelliğini gösterir. ekonomisi tarıma dayalıdır. Başlıca tarım ürünleri buğday, arpa,domates, mısır, ayçiçeği, fasulye, bakla.Sebzecilik gelişmiş olup, karpuz ve kavun meşhurdur. Üzüm ve biber çeşitleri de yetiştirilir. Hayvancılık il ekonomisinde önemli bir yer tutar. En çok koyun ve sığır beslenir. Tavukçuluk ve arıcılık yaygındır. Şamlı Beldesi'yle birleşerek Şamlı Beldesi Kamçıllı mahallesi diye geçmektedir. Kendine ait bir göleti bulunmaktadır.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Verimli toprakları ve sulama alanları ile gelişmiş bir tarımcılık vardır. Özellikle kavunları oldukça meşhur olup, büyük bir kavun pazarı mevcuttur. Balıkesir'deki büyük süt fabrikaları nedeni ile (Yörsan, Balsüt, Manyas, vb.) büyük ve modern hayvan çiftlikleri görülmektedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.