Karesi Kırmızılar Köyü

Karesi Kırmızılar Köyü

Kırmızılar Köyü haberleri, Karesi Kırmızılar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kırmızılar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Kırmızılar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karesi Kırmızılar Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kırmızılar Köyü son dakika gelişmeleri, Kırmızılar Köyü ne özgü yemekler, Karesi Kırmızılar Köyü nün tarihi, Kırmızılar Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kırmızılar Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kırmızılar Köyü, Balıkesir ilinin Karesi ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kırmızılar Köyü Resimleri ve Kırmızılar Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Karesi Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Karesi Balıkesir Arası Kaç Km? Karesi Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Karesi Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Karesi Kırmızılar Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Karesi Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karesi içesine bağlı bir mahalledir.

Kırmızılar Mahallesi çevredeki en eski köylerden biridir. Yüzyıllar önce Antalya'nın dağlık mevkilerinden göç eden Yörükler tarafından kurulmuştur. Mahallenin adı muhtemelen toprağından gelmektedir. Mahallenin toprağı kırmızı olduğu için Kırmızılar adını almıştır. Türkiye'de bu isimde başka bir köy, kasaba veya ilçe bulunmamaktadır.
Kırmızılar Mahallesi kültürel açıdan manav mahallesi olarak bilinmektedir. Manavlar, 10. yüzyıldan itibaren bölgeye yerleşmiş ilk Türkmen obalarıdır. Sonradan yerleşen Yörüklerden ve muhacırlardan ayırt edebilmek için bu tanım kullanılmaktadır. Köy halkı Kayı boyu soyundandır (Kayı - Günhan - Oğuz - Bozok - Göktürk). Balya'nın Kayalar Köyü ile akrabalık ilişkileri bulunmaktadır. Tamamına yakını Manav olan Köy halkının yanı sıra '93 harbinden sonra köye az sayıda Bulgaristan'dan gelme muhacır kökenli aileler yerleşmiştir.
Hıdrellez kutlamaları genel olarak yeşillik, ağaçlık alanlarda, su kenarlarında, bir türbe ya da yatırın yanında yapılmaktadır. Hıdrellez günü dallıktaki "koca dala" sancak kurulur ve bilhassa gençler sallanır, türkü söyler ve eğlenirler. Soğan kabuğuyla yumurta boyanır, Koyun dedesine adaklar adanır. Hıdrellez gecesi Hızır’ın uğradığı yerlere ve dokunduğu şeylere feyiz ve bereket vereceği inancıyla yiyecek kaplarının, ambarların ve para keselerinin ağızları açık bırakılır.
Mahallenin iklimi, bozulmuş Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Kırmızılar Mahallesi Balıkesir merkeze Şamlı yolundan gidildiğinde 28 km, Üçpınar-Kavaklı yolundan gidildiği takdirde 20 km uzaklıktadır. Mahallenin güneyinde Tatlıpınar (Deliyusuflar) ve Ortaca (Kirne), kuzeybatısında Söbücealan, kuzeydoğusunda Armutalan, doğusunda Kurtdere Mahallesi ve güneydoğusunda Şamlı belediyesi bulunmaktadır. Kırmızılar mahallesi coğrafi ve tarihi açıdan oldukça zengin bir yapıya sahiptir. Köy adeta ikiye bölünmüş gibidir. Mahallenin bir tarafı ova diğer tarafı dağlık ve ormanlıktır. Mahallenin en yüksek yedi tepesinde ermiş olduğuna inanılan yedi tane kişinin kabirleri bulunmaktadır. Bunlar "Yedi Dedeler" olarak anılmaktadır. Mahallenin kuzeydoğusunda Dedeçalı diye çok büyük bir dağ ve söz konusu dedelerden biri bu dağın zirvesinde bulunmaktadır.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede içme suyu, kanalizasyon şebekesi, elektrik, sabit telefon ve sağlık evi bulunmaktadır. 1940'lardan kalma bir ilkokul olmasına rağmen, genç nüfusun azlığından dolayı günümüzde taşımalı eğitim yapılmaktadır. Sağlık ocağında ise personel bulunmadığı için hizmet verilememektedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.