Karesi Taşkesiği Köyü

Karesi Taşkesiği Köyü

Taşkesiği Köyü haberleri, Karesi Taşkesiği köyü güncel son dakika gelişmeleri, Taşkesiği köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Taşkesiği köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karesi Taşkesiği Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Taşkesiği Köyü son dakika gelişmeleri, Taşkesiği Köyü ne özgü yemekler, Karesi Taşkesiği Köyü nün tarihi, Taşkesiği Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Taşkesiği Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Taşkesiği Köyü, Balıkesir ilinin Karesi ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Taşkesiği Köyü Resimleri ve Taşkesiği Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Karesi Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Karesi Balıkesir Arası Kaç Km? Karesi Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Karesi Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Karesi Taşkesiği Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Karesi Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karesi içesine bağlı bir mahalledir.

Bulunduğu yer olarak, Manyas yolu üzerinde dağlık ormanlık bir alandadır. Balıkesir'e 39, Manyas'a 17 km uzaklıktadır. Yolun Balıkesir tarafı asfalt, Manyas istikametinin yaklaşık 8 km'si karayoludur. Kış aylarında bu yol kar sebebiyle kapanır ya da deforme olduğundan ulaşım aksar.
Engebeli bir araziye sahip olmakla birlikte bitki örtüsü meşe ağaçları ve çalılıklardan oluşmaktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir.
2000 nüfus sayımına göre; mahallede 90 kişi yaşamaktadır.Arazi yapısı tarıma çok elverişli değildir. Bu bakımdan mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ayrıca orman mahallesi olması sebebiyle odun işi de yapılmaktadır.Son yıllarda ceviz dikimi yapılmaya başlamıştır.
Yer itibarıyla yüksek bir arazide olan mahallenin suyu kısıtlıdır. Buna rağmen yapılan çalışmalarla köy, içme suyunu yaz ayları dışında herhangı bir ücret ödemeden temin edebilmektedir. Yaz aylarında ise köyun alt kesiminden su pompalanarak şebeke suyu ihtiyacı karşılanmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.