Karesi Tatlıpınar Köyü

Karesi Tatlıpınar Köyü

Tatlıpınar Köyü haberleri, Karesi Tatlıpınar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Tatlıpınar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Tatlıpınar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Karesi Tatlıpınar Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tatlıpınar Köyü son dakika gelişmeleri, Tatlıpınar Köyü ne özgü yemekler, Karesi Tatlıpınar Köyü nün tarihi, Tatlıpınar Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tatlıpınar Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tatlıpınar Köyü, Balıkesir ilinin Karesi ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tatlıpınar Köyü Resimleri ve Tatlıpınar Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Karesi Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Karesi Balıkesir Arası Kaç Km? Karesi Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Karesi Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Karesi Tatlıpınar Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Karesi Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karesi içesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin iklimi, Akdeniz İklimi etki alanı içerisindedir. Köy, Balıkesir Merkez'e 22 km. uzaklıktadır. Mahalleye komşu köyler; Yeniiskender Köyü,Yaylacık Köyü, Büyükpınar Köyü, Gökmusa Köyü, Ovacık Köyü, Kırmızılar Köyü, Şamlı beldesidir. Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
1954'te mahallenin adının Tatlıpınar olarak değişmesinden sonra Tatlıpınar İlkokulu olarak hizmetini sürdürmüştür. Okul binası 1940'ta restore edilmiş, 1969’ larda hizmet veremez duruma gelmiştir. Bu gün içinde bulunduğumuz binanın 1969 yılında temelleri atılmış, 1975 yılına kadar köylülerin çabaları ile iki katlı, on bir derslikli, bir müdür odası ve tuvaletler ile 1975-1976 öğretim yılında eğitim-öğretime başlamıştır. Eski okul binası enkazının kaldırılması ve çevre duvarları, Atatürk büstünün okul bahçesine dikilmesi ile güzel bir eser olarak eğitim öğretime devam etmektedir. 1994 yılına kadar sadece Tatlıpınar mahallesi öğrencilerine hizmet veren okulumuz, bu tarihten itibaren taşımalı eğitimin hayata geçmesi nedeniyle Yeniiskender mahallesi öğrencilerine de hizmet vermeye başlamıştır. 1995-1996 eğitim-öğretim yılında köy muhtarlığı ve vatandaş iş birliği ile okulumuzun çevre duvarları sıvanmış, pencere ve kapıları yenilenmiştir. 1997-1998 öğretim yılında, kesintisiz sekiz yıllık eğitim-öğretime geçilmesi ile birlikte Yeniceiskender, Büyükpınar ve Yaylacık mahallesi 2. kademe öğrencileri okulumuza taşınmaya başlamıştır. Bu nedenle okulumuzun öğrenci sayısı artmış ve derslikler yetersiz hale gelmiştir. Bunun üzerine okul müdürlüğü ve muhtarlık girişimde bulunarak, 2004-2005 eğitim öğretim yılında valiliğimiz tarafından okulumuza ek bina olarak salon, öğrenci tuvaleti, laboratuvar ve BT sınıfı olarak kullandığımız derslikler yapılmıştır. Eski bina 2007 yılı yaz döneminde yapılan girişimler sonucu devlet vatandaş iş birliği ile tabanları, kapıları, pencereleri, değiştirilmiş, sobalı olan binaya kolorifer sistemi kurulmuş, yeniden iç kısmında kapsamlı bir tadilat yapılmıştır. Okulumuzun kuruluşundan bu yana mezun olan öğrencilerden birçoğu yurdumuzun değişik yörelerinde görev yapmakta, bir kısmı çeşitli lise ve dengi okullar ile üniversitelerde eğitimlerini sürdürmektedirler. Okulumuz 2007-2008 öğretim yılında 13 kişilik eğitim öğretim kadrosu ile 169 öğrenciye hizmet vermektedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.