Kavak Dereköy Köyü

Kavak Dereköy Köyü

Kavak Dereköy Köyü haberleri,Dereköy köyü güncel son dakika gelişmeleri,Dereköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Dereköy köyünde vefat edenler,köyün eski adı haberimizde.

Kavak  Dereköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dereköy köyü son dakika gelişmeleri, Dereköy köyüne özgü yemekler, Kavak  Dereköy köyünün tarihi, Dereköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Dereköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kavak  , Samsun ilinin İlkadım ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Dereköy Köyü Resimleri ve  Dereköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kavak  Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Kavak   Samsun Arası Kaç Km? Kavak Hava Durumu? Samsun Köyleri ve Kavak  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Kavak  Dereköy Köyünde doğan biri var mı? Kavak   Doğumlu Ünlüler Kimler?

DEREKÖY KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Dereköy  , Samsun ilinin Kavak  ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin adı eskiden 3 tararafından ve mahallenin içinden dere geçiyormuş adıda oraya dayanıyor.Mahallede çok farklı yarlerden gelen aileler bir arada yaşıyor.Mahallenin genel anlamda nüfusu dışardadır. Özellikle istanbul da büyük nüfusu vardır. Mahallede şu anda yaşlılar yaşar genç bulmak oldukça zor bir hal almış durumdadır. mahallede emekli olmayan yoktur. arazisi verimsizdir Mahallede kırk hane bulunmakla birlikte oldukça fazla soyadı çeşitliliği vardır. Bunlar:ACET ,ADLİN ,AĞAR ,AKYÜN ,BARAN ,BARIN ,BARIŞ ,BAŞAR ,BİNAY ,CAN ,CUMART ,ÇALAS ,ÇALIŞ ,ÇETİNTAŞ ,DEMİR ,EFE ,EKEN ,GEÇİT ,GÜREL ,İLGEN ,POLAT ,SAVAŞ1984-2009 yılları arası muhtarlık görevini mahallenin ileri gelenlerinden Bilal EFE yapmıştır.2009-2014 yılları arası bu görevi Şerif İLGEN üstlenlenmiştir.Görev başında şu an Nami AĞAR bulunmaktadır.Samsun il merkezine 52 km, Kavak ilçesine 2 km uzaklıktadır.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köy,tuğla fabrikalarına yakın olduğu için SSK emeklisi çoktur.Her hanenin emeklisi vardır.Maaş garanti olunca bu da gençleri sigortalı işlere yöneltmiş[kendi arazileri bırakılarak]gençler gurbetçiliği seçmiştir.Mahallede ilköğretim okulu kapalıdır.mahallede içmesuyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi yapılmıştır yağmur atıksu için gerekli büzler köye teslim edilmiştir duman köy yol bağlantısı köy altı ankara karayollu bağlantısı ve köy içi dozer çalışması yapılmıştır. Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve her hanenin sabit telefonu vardır.Ayrıca aranan ve arayan numaralar görülmektedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.