Kaynarca Turnalı Köyü

Kaynarca Turnalı Köyü

Turnalı Köyü haberleri, Kaynarca Turnalı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Turnalı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sakarya Köyleri Arasında yer alan Turnalı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kaynarca Turnalı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Turnalı köyü son dakika gelişmeleri, Turnalı köyüne özgü yemekler, Kaynarca Turnalı köyünün tarihi, Turnalı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Turnalı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Turnalı , Sakarya ilinin Kaynarca ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Turnalı köyü resimleri ve Turnalı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kaynarca Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kaynarca Sakarya Arası Kaç Km? Kaynarca Hava Durumu? Kaynarca Köyleri ve Sakarya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sakaryalı iseniz Sakarya Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sakaryalı Ünlüler arasında Kaynarca Turnalı Köyünde doğan biri var mı? Kaynarca Doğumlu Ünlüler Kimler?

TURNALI KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Turnalı , Sakarya ilinin Kaynarca ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adı mahallenin sınırları içinde bulunan Acarlar Gölü'nde yetişen turna balığından ve turna kuşundan gelmektedir. İsmi Turnalı olarak kayıtlara geçmiştir.Ancak günümüzde turna kuşlarına rastlanmamaktadır. Ama gölde turna balığı bulunmaktadır.

Sakarya il merkezine 45 km, Kaynarca ilçesine 12 km uzaklıktadır. Ayrıca Karadeniz sahil şeridine 5 km. uzaklıkta olup yüksek kesimlerden deniz görülmektedir.

Mahallenin iklimi yazlar aşırı sıcak, kışlar ılık geçmektedir.Mahallede Hacı Osman Akgün İlköğretim Okulu adlı bir ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur, ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır, ancak sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.