Kocaali Kızılüzüm Köyü

Kocaali Kızılüzüm Köyü

Kızılüzüm Köyü haberleri, Kocaali Kızılüzüm köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kızılüzüm köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sakarya Köyleri Arasında yer alan Kızılüzüm köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kocaali Kızılüzüm köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kızılüzüm köyü son dakika gelişmeleri, Kızılüzüm köyüne özgü yemekler, Kocaali Kızılüzüm köyünün tarihi, Kızılüzüm köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kızılüzüm köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kızılüzüm , Sakarya ilinin Kocaali ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kızılüzüm köyü resimleri ve Kızılüzüm köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kocaali Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kocaali Sakarya Arası Kaç Km? Kocaali Hava Durumu? Kocaali Köyleri ve Sakarya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sakaryalı iseniz Sakarya Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sakaryalı Ünlüler arasında Kocaali Kızılüzüm Köyünde doğan biri var mı? Kocaali Doğumlu Ünlüler Kimler?

KIZILÜZÜM KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Kızılüzüm , Sakarya ilinin Kocaali ilçesine bağlı bir mahalledir.

 (12/11/2012 tarihli yeni büyük şehir kanunu ile köy iken mahalle yapılmıştır.)Ayrıca eski zamanlarda Yanıksayvant mahallesinin bir mahallesi olup sonradan ayrılarak köy olmuştur.Mahallenin adı; Karadeniz iklim koşullarına uygun olarak yetişen yabani kara üzümün, Eylül-Ekim aylarında, yükseltisinin 750 metreyi aşması ve havanın bu aylarda serin gitmesi nedeniyle tam olarak olgunlaşamayan yabani kara üzümün kızıl renkli kalması nedeniyle köye "Kızılüzüm" denmiştir. 93 Harbinın Kafkaslar ve Doğu Karadeniz'de oluşturmuş olduğu göç dalgası ile Ordu,Trabzon ve Giresun'dan göç eden gruplar mahallenin ilk kurucularıdır. Hasan Çavuş, Ali Çavuş ve Mustafa Filicioğlu ve Emin Yanbuloğulları ilk sakinleri ve kurucularıdır. Öncesi ile ilgili kesin bilgiler bulunmamakla beraber Rumlar'ın yaşamış olduğu söylentiden ibarettir. Mahallenin geçim kaynağı fındıkçılıktır.Sakarya il merkezine 60, Kocaali ilçesine 27 km. uzaklıktadır.ayrıca etrafında pek çok mahalle bulunmaktadır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak yeterli öğrenci bulunmadığı için kullanılamamaktadır, taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır fakat; kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yerine PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol çakıl olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.