Köprüköy Alaca Köyü

Köprüköy Alaca Köyü

Alaca Köyü haberleri, Köprüköy Alaca köyü güncel son dakika gelişmeleri, Alaca köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Alaca köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Köprüköy Alaca Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Alaca Köyü son dakika gelişmeleri, Alaca Köyü ne özgü yemekler, Köprüköy Alaca Köyü nün tarihi, Alaca Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Alaca Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Alaca Köyü, Erzurum ilinin Köprüköy ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Alaca Köyü Resimleri ve Alaca Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Köprüköy Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Köprüköy Erzurum Arası Kaç Km? Köprüköy Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Köprüköy Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Köprüköy Alaca Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Köprüköy Doğumlu Ünlüler Kimler?

Alaca, Erzurum ilinin Köprüköy ilçesine bağlı bir mahalledir.Erzurum iline 81 km, Köprüköy ilçesine 25 km uzaklıktadır. Etrafında Gölçayır Kayabaşı Karpınar ve Güzel Hisar köyleri ile çevrilidir. Aras nenri mahalleden 3 km uzaklıkta akmaktadır. Dağlık araziler çoğunluktadır. Mahallenin yükseltisi 2000m'dir.
Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.yılın her ayında meşhur bir rüzgarı vardır.Mahallenin geçimi hayvancılık başta olmak üzere tahıl tarımıdır. Diğer bucak köylerinde olduğu gibi bu köyde, verimli programlı ekonomik politikalardan yoksundur.
Mahallede, ilköğretim okulu vardır.yaklaşık 300 öğrencisi mevcuttur.. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır.. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik vardır.Mahallede sabit telefon ve internet bulunmamaktadır. Okul 2013 yılında yeniden yapılmış olup eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.