Köprüköy Aşağıçakmak Köyü

Köprüköy Aşağıçakmak Köyü

Aşağıçakmak Köyü haberleri, Köprüköy Aşağıçakmak köyü güncel son dakika gelişmeleri, Aşağıçakmak köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Aşağıçakmak köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Köprüköy Aşağıçakmak Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aşağıçakmak Köyü son dakika gelişmeleri, Aşağıçakmak Köyü ne özgü yemekler, Köprüköy Aşağıçakmak Köyü nün tarihi, Aşağıçakmak Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Aşağıçakmak Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Aşağıçakmak Köyü, Erzurum ilinin Köprüköy ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Aşağıçakmak Köyü Resimleri ve Aşağıçakmak Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Köprüköy Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Köprüköy Erzurum Arası Kaç Km? Köprüköy Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Köprüköy Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Köprüköy Aşağıçakmak Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Köprüköy Doğumlu Ünlüler Kimler?

Aşağıçakmak, Erzurum ilinin Köprüköy ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köy adının Horasan ilçesi ile Köprüköy ilçesi sınırında şimdiki Aşağıçakmak mahallesinin 3 km kuzeydoğusunda bulunan harabeçakmaktan almıştır, köy halkının çoğunluğunun 3. göbek dedelerinin isimli mezarlıkları bulunmaktadır. Kuzeyinde yıldıran güneyinde y.söğütlü doğusunda yapağılı batısında köprüköy ilçesi bulunmaktadır. İlçenin merkez mahallesidür.köy sakinlerinden turan kardeşler göç ederek mahallesi adeta ıssız lığa terk etmiştir Köy 1964'lü yıllarda 65 hane iken şimdi 8 hane kalmıştır.
Köy ünlü yemek zenginliğine sahiptir. Velibağı, siron, açıkmantı(tatarböreği), cılbıra, fetir, ayranaşı, eşkiliçorba gibi yemekleriyle, doğuda misafirperverliğiyle (dadaş lakabını) almış köy halkının birbiriyle iyi anlaşmaları örnek teşkil eder.
Erzurum iline 66 km, Köprüköy ilçesine 10 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasından dolayı taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olmayıp mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.