Köprüköy Çullu Köyü

Köprüköy Çullu Köyü

Çullu Köyü haberleri, Köprüköy Çullu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çullu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Çullu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Köprüköy Çullu Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çullu Köyü son dakika gelişmeleri, Çullu Köyü ne özgü yemekler, Köprüköy Çullu Köyü nün tarihi, Çullu Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çullu Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çullu Köyü, Erzurum ilinin Köprüköy ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çullu Köyü Resimleri ve Çullu Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Köprüköy Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Köprüköy Erzurum Arası Kaç Km? Köprüköy Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Köprüköy Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Köprüköy Çullu Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Köprüköy Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çullu, Erzurum ilinin Köprüköy ilçesine bağlı bir mahalledir.Bilinen en eski adı Çullu'dur.Çullu mahallesi nüfusunun tamamı Qurmanci (kürtçe) dilini konuşan Şafii Mezhebinden Kürtlerden oluşur. Mahallede 1 ilköğretim okulu ve 2 adet camii vardır.
Erzurum iline 109 km dir, Köprüköy ilçesine 50 km uzaklıktadır. 1937 yılında Çullu ilçe merkezidir. Daha sonra Karayazı ilçesinin bulunduğu yere sağlık ocağı ve jandarma karakolu yapılarak buraya Karayazı ilçesi merkezi adı verilmiştir.Kısa bir zaman öncesine kadar da Çullu Karayazı ilçesine bağlı bulunmakta iken daha sonra Köprüköy denilen mahallenin ilçe yapılması ile Çullu buraya bağlanmıştır.
Köy,karasal iklim etki alanı içerisindedir.Kışlar uzun ve soğuk geçer.Yoğun Kar yağışı olur.Mayıs ve Haziran aylarında sık ve şiddetli yağmurlar yağar.Rakım yüksekliği ve yüksek dağlık bölgede bulunması sebebiyle yaz mevsiminde dahi geceleri serindir.Temmuz ve Ağustos günleri en yoğun sıcaklıkların görüldüğü dönemlerdir.
Çullu Köyü civar köylerin en büyüğüdür.Çullu,bağlı olduğu Köprüköy ilçesinden nüfusça daha büyüktür.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Özellikle yonca hasadı ile genellikle küçükbaş hayvan beslenmektedir. Besicilik ise kışın kuru yemden çok saman ile yazlarıysa otlatmak suretiyle yapılmaktadır.Arpa ve Bugday ziraatı çok zayıf olup daha çok aile ihtiyacını karşılamaktan ileri gitmez.Aras nehrinde balık avlanabilmektedir.
Mahallenin ulaşımı yağışların olmadığı dönemlerde rahat ve kolaydır.Kışlar çok sert ve uzun geçer.Kar fazla ve yüksek oranlarda yağar.Çoğu kez Erzurum ve Karayazı yolları kapanır ve güçlükle açılır.Yazları ise temmuz ve agustos ayları oldukça sıcak olup o aylarda dahi geceleri serin olur.İlkbahar yağmurları çok şiddetli olur ve genellikle mayıs ve haziran ayları arasında görülür.Mahallenin içme suyu şebekesi bulunmakla birlikte kanalizasyon şebekesi kurulmamıştır.Sağlık ocağı binası vardır. Köy ile Muş-Hınıs karayolu arasında ulaşımı sağlayan köy yolu asfalt değildir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.