Köprüköy Ilıcasu Köyü

Köprüköy Ilıcasu Köyü

Ilıcasu Köyü haberleri, Köprüköy Ilıcasu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ilıcasu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Ilıcasu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Köprüköy Ilıcasu Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ilıcasu Köyü son dakika gelişmeleri, Ilıcasu Köyü ne özgü yemekler, Köprüköy Ilıcasu Köyü nün tarihi, Ilıcasu Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ilıcasu Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ilıcasu Köyü, Erzurum ilinin Köprüköy ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ilıcasu Köyü Resimleri ve Ilıcasu Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Köprüköy Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Köprüköy Erzurum Arası Kaç Km? Köprüköy Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Köprüköy Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Köprüköy Ilıcasu Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Köprüköy Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ilıcasu, Erzurum ilinin Köprüköy ilçesine bağlı bir mahalledir.Köy, adını eskiden eteğinde kurulu olduğu tepeden çıkan sıcak kaplıca suyundan almaktadır. Mahallenin ilk adı "kaplıca suyu, doğal termal su" anlamına gelen "Çermiksu"dur. Sonradan bu ad "Ilıcasu" olarak değiştirilmiştir. Mahallenin yaklaşık 500 yıllık bir geçmişi vardır. Ayrıca mahallede yıkılmış bir kilise bulunmaktadır. (Bu kilisenin şu an hiç kalıntısı bulunmamaktadır.)
Türk kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Mahallenin tamamı Müslüman olup İslami örf ve adetlere göre bir yaşam tarzı mevcuttur. Köy üç mahalleden oluşur, mahalleler arasında eskiye dayalı bir husumet olsa da şu anda pek kalmamıştır.
Bir orman mahallesi olup Narman-Pasinler ana yolu üzerindedir. Mesire alanları bulunur. Erzurum iline 71 km, Köprüköy ilçesine 35 km, Pasinler ilçesine 28 km, Narman ilçesine 30 km uzaklıktadır. Köy arazisi büyük üç sülale arasında paylaşılmıştır.
Mahallenin iklimi, karasal iklimin etki alanı içerisindedir. Kışlar uzun, sert ve soğuk, yazlar kısa ve serin geçer.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Mahallede, ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vekanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik, sabit telefon vardır. Ayrıca cep telefonu şebekesi 2014'te faaliyete girmiştir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
1
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.