Köprüköy Topçu Köyü

Köprüköy Topçu Köyü

Topçu Köyü haberleri, Köprüköy Topçu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Topçu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Topçu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Köprüköy Topçu Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Topçu Köyü son dakika gelişmeleri, Topçu Köyü ne özgü yemekler, Köprüköy Topçu Köyü nün tarihi, Topçu Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Topçu Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Topçu Köyü, Erzurum ilinin Köprüköy ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Topçu Köyü Resimleri ve Topçu Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Köprüköy Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Köprüköy Erzurum Arası Kaç Km? Köprüköy Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Köprüköy Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Köprüköy Topçu Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Köprüköy Doğumlu Ünlüler Kimler?

Topçu, Erzurum ilinin Köprüköy ilçesine bağlı bir mahalledir.ahallenin adı yamacında bulunduğu Topçu Dağı'ndan gelir. Topçu Köyü'nün yerleşim yeri Topçuoğulları ailesinden gelir. Bu yörenin eski sahibi olan Topçuoğulları, Osmanlı zamanında Erzurum'un saygın ailelerinden biriydi. Topçu, eski dilde Top civarı demektir. Başka bir rivayete göre ise Topçu Dağı, Rus harbinde Osmanlı kuvvetlerinin Rus askerlerine karşı cephe mücadelesi verdiği dağdaki top birliklerinden geldiği sanılmaktadır. Topçu mahallesinde yaşayan vatandaşlar Muş asıllıdır. Köy 1992'de Karayazı'dan ayrılıp Köprüköy'e bağlanmıştır.
Kürt kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Köy halkı Kürt olmakla beraber milliyetçi ve tutucudur. Köy muhtarı Fatih Kırmacı'dır.
Erzurum iline 108 km, Köprüköy ilçesine 52 km uzaklıktadır.Mahallenin ekonomisi halkın tamamı çiftçilik , hayvancılık ile uğraşır.
Mahallede, İlköğretim okulu vardır.Okul 5 yıllık olup 6 sınıfa geçen öğrenciler Köprüköy-Narman-Tekman gibi komşu ilçelere naklolmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır.Kanalizasyon şebekesi köylü vatandaşların kendi uğraşları ile oluşturulmuştur.3 dönem seçilen muhtar fatih kırmacının köye üstün hizmetleri bulunmaktadır mahallenin yolları yenıden yapılmış olup eskıden kışın kapanan yollar artık kapanmamaktadır.
Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur.Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Yeni yapılan çalışmalar sonucu gsm operatörleri de hizmet vermektedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.