Köprüköy Yukarısöğütlü Köyü

Köprüköy Yukarısöğütlü Köyü

Yukarısöğütlü Köyü haberleri, Köprüköy Yukarısöğütlü köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yukarısöğütlü köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Yukarısöğütlü köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Köprüköy Yukarısöğütlü Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yukarısöğütlü Köyü son dakika gelişmeleri, Yukarısöğütlü Köyü ne özgü yemekler, Köprüköy Yukarısöğütlü Köyü nün tarihi, Yukarısöğütlü Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yukarısöğütlü Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yukarısöğütlü Köyü, Erzurum ilinin Köprüköy ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yukarısöğütlü Köyü Resimleri ve Yukarısöğütlü Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Köprüköy Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Köprüköy Erzurum Arası Kaç Km? Köprüköy Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Köprüköy Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Köprüköy Yukarısöğütlü Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Köprüköy Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yukarısöğütlü, Erzurum ilinin Köprüköy ilçesine bağlı bir mahalledir.Yakın tarihte ermeni işgali altında kaldığı bilinmektedir.Enver Paşa komutası altındaki ordumuz burada günlerce konaklamıştır. Mahallenin en köklü sülalesi Kafkaslardan buraya göç eden Oğuz boylarından olan (Camıscıoğulları) Erdem ve Özdemir sülalesidir.
Türk kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Türk islam gelenek ve göreneklerine bağlı olarak sade bir hayat sürdürürler.Mahallenin başlıca yemek kültürü Osmanlı'dan bu yana devam eden bir geleneğe sahiptir.
Erzurum iline 63 km, Köprüköy ilçesine 7 km uzaklıktadır.Yükari söğürtlü mahallesinin kuzeyınde aynıdaği. güneyinde ziyaret dağı.doğu tarafında güneşnene dağı.bulunmaktadır.Mahallenin kuzeyinde çakmak mahallesi .kuzey doğusunda hoppik mahallesi.batı kısmında köprümahallesi bulunmaktadır.köy ufak yerleşim birimi olup üç tarafı dağlarla çevrilmiş bir yerleşim yeridir.Köy çukurda olduğundan tonbul tepeye varana kadar görulmez.köy 1600. yıllarında aşağıda yanı aras nehiri tarafında imiş bugun bile mahallenin eski yeri bilinmektedir.Tahmini 400 yıl önce ovada olan köy o zamanın eşkiya baskınlarına çok maruz kaldığı için veya büyük ihtimalle mahallenin içme suyu (bugünkü mahallenin bulunduğu yerden gelmektedir) sel suları ile tahrip olduğundan suyun kaynağı olan bugünkü mahallenin yeri aynı zamanda üç tarafı dağlarla çevrili olup, kale muhafaza görevi görmektedir.Hem güvenlik açısından hem de suyun kaynağının burada olmasından eski köy buraya taşınmıştır.
Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu vardır yalnız öğrenci yetersizliğinden dolayı kapatılmıştır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.