Ladik Eynekaraca Köyü

Ladik Eynekaraca Köyü

Ladik Eynekaraca Köyü haberleri,Eynekaraca köyü güncel son dakika gelişmeleri,Eynekaraca köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Eynekaraca köyünde vefat edenler,Eynekaraca eski adı haberimizde.

Ladik  Eynekaraca köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Eynekaraca köyü son dakika gelişmeleri, Eynekaraca köyüne özgü yemekler, Ladik  Eynekaraca köyünün tarihi, Eynekaraca köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Eynekaraca köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ladik  , Samsun ilinin İlkadım ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Eynekaraca Köyü Resimleri ve  Eynekaraca köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ladik  Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Ladik   Samsun Arası Kaç Km? Ladik Hava Durumu? Samsun Köyleri ve Ladik  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Ladik  Eynekaraca Köyünde doğan biri var mı? Ladik   Doğumlu Ünlüler Kimler?

EYNEKARACA KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Eynekaraca  , Samsun ilinin Ladik  ilçesine bağlı bir mahalledir

Mahalleye Havza- Bayat’ tan gelinmiştir. ( merkez Memduhiye’ ye yakın ) Tarihinin çok eski olduğu, fakat kuruluşunun hangi senelerde olduğu bilinmiyor. Önce Çamlıköy’e gelinmiş, büyük baş hayvanlardan bir mandanın aranması sırasında,hayvanın sulak bir yerde olduğu görülmüş ve “Çamlıköy’de duracağımıza burada duralım demişler.” O gün bu gün burası yerleşim alanı olmuştur.Mahallede üç sülale bulunmakta olup, Ergenler ve Eryiğitlerin Havza’ya nereden geldikleri bilinmezken; Yolaçanların Turhal-Bazana ‘dan geldikleri rivayet edilmektedir.Seferberlik zamanında erkekleri askere gittiğinden köy 7 sene boş kalmıştır.Samsun iline 96 km, Ladik ilçesine 15 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu vardır. ögrencı yeter sızlıgınden dolayı bostur Mahallede, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asvalttır mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.