Ladik Şıhlı Köyü

Ladik Şıhlı Köyü

Ladik Şıhlı Köyü haberleri,Şıhlı köyü güncel son dakika gelişmeleri,Şıhlı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Şıhlı köyünde vefat edenler,Şıhlı eski adı haberimizde.

Ladik  Şıhlı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Şıhlı köyü son dakika gelişmeleri, Şıhlı köyüne özgü yemekler, Ladik  Şıhlı köyünün tarihi, Şıhlı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Şıhlı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ladik  , Samsun ilinin İlkadım ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Şıhlı Köyü Resimleri ve  Şıhlı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ladik  Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Ladik   Samsun Arası Kaç Km? Ladik Hava Durumu? Samsun Köyleri ve Ladik  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Ladik  Şıhlı Köyünde doğan biri var mı? Ladik   Doğumlu Ünlüler Kimler?

ŞIHLI KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Şıhlı  , Samsun ilinin Ladik  ilçesine bağlı bir mahalledirKöy, Ladik ilçesinin en eski köylerinden biri[kaynak belirtilmeli] olup, ismini yörede bulunan şıhlar'dan aldığı (Zeyfe Dede, Gülaptal, Karaaptal) rivayet edilmektedir. Yer ve konum itibarıyla çevresindeki köylerin buluşma noktası ve merkezi bir durumdadır. Cumhuriyetten önce çevresindeki Ermeni ve Rum köyleri (Cinkefler, Papazlar, Çolaksavarlar, Terzili, Ambar gerişi vb.) olduğu, bunların Topal Osman çetesi ile kaldırıldıkları tarihi kayıtlarda mevcuttur. Bir zamanlar Aşağı ve Yukarı Şıhlı adıyla iki muhtarlık ve iki ayrı köy durumundayken; Memişler, Balcılar, Karaağaç, Çerkezler mahalleleri daha sonra birleştirilerek tek muhtarlığa dönüştürülmüştür. Merkezi Karaaptal da olan Nahiyelik 1957 yılında Şıhlı'ya taşınarak idari işlemler buradan yapılmıştır. 1970 yılında çıkartılan bir kanunla Bucak yönetimi kaldırıldığından Şıhlı da köy konumuna getirilmiştir.Samsun iline 101 Km., Ladik ilçesine 20 Km. uzaklıktadır. Havza'ya 52 Km., Çamyatağı mahallesine 77 Km.'dir. Köy çevresi ormanlarla kaplı olup soğuk suları vardır. Tam bir piknik ve mesire yeridir.Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallede, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi vardır:(şu an aktif degil). Sağlık ocağı ve sağlık evi de vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Ayrıca jandarma komutanlığı bulunur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.