Malkara Bağpınarı Köyü

Malkara Bağpınarı Köyü

Bağpınarı Köyü haberleri, Malkara Bağpınarı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Bağpınarı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Tekirdağ Köyleri Arasında yer alan Bağpınarı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Malkara Bağpınarı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bağpınarı köyü son dakika gelişmeleri, Bağpınarı köyüne özgü yemekler, Malkara Bağpınarı köyünün tarihi, Bağpınarı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bağpınarı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bağpınarı, Tekirdağ ilinin Malkara ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bağpınarı köyü resimleri ve Bağpınarı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Malkara Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Malkara Tekirdağ Arası Kaç Km? Malkara Hava Durumu? Malkara Köyleri ve Tekirdağ Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tekirdağlı iseniz Tekirdağ Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Tekirdağlı Ünlüler arasında Malkara Bağpınarı Köyünde doğan biri var mı? Malkara Doğumlu Ünlüler Kimler?

Bağpınarı, Tekirdağ ilinin Malkara ilçesine bağlı bir mahalledir.

Eski adı Tatarcedit'tir. 1962 yılında çıkarılan yasa uyarınca Bağpınarı olarak değiştirilmiştir. Mahallenin çevresiden geçen bir dere ve etrafındada üzüm bağları olduğundan ismi Bağpınarı konulmuştur. Cumhuriyet öncesinde Mahallenin bir Rum köyü olduğu bilinmektedir. Mahallede savaşa katılmış kişi yoktur. Kurtuluş Savaşı sonrasında boşaltılan Mahalleye çingene diye adlandırılan aileler gelip yerleşmişlerdir. Cumhuriyet sonrasında, 1924 yılında Yunanistan'dan Selanik ve civarından mübadele sonucu Türk aileler getirilerek Mahalleye yerleştirilmişlerdir.(Langaza, Kavala (Kokala) Türk olan Mübadele MuhacırlarınınMahalleye gelişiyle, mahallede önceden yerleşmiş olan diğer aileler köyü terk etmişlerdir. Mahalleye 1928, 1935 ve 1951 yıllarında antlaşmalar sonucu Bulgaristan'dan gelen göçmen aileler de yerleşmiş ve Mahallenin bugünkü kuruluşu tamamlanmıştır.

Tarihi yapı olarak mahalledeki tek eser ; eski Malkara - Uzunköprü üzerinde kurulmuş olan ve Mahallenin hemen güneybatı yönündeki köprüdür. Tek gözlü kemer köprü niteliğinde olan köprü halen sağlıklı bir şekilde kullanılmaktadır. Köprünün adı, ne zaman yapıldığı, kimler tarafından yapıldığı bilinmemekle beraber, Doksan üç harbinde Rus işgal kuvvetlerinin Uzunköprü'yü Malkara'ya bağlamak amacıyla yaptıkları sanılmaktadır. Mahallede okuma yazma oranı % 90'ın üzerindedir.Tekirdağ il merkezine 84 km, Malkara ilçesine 26 km uzaklıktadır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır fakat artık kullanılmamaktadır, taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi , kanalizasyon şebekesi de vardır ancak PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik , sabit telefon ve internet vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.